• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hrubá mouka
    • 3
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • sůl
    • 100
      g hrubá krupice může být i dětská
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.
2
Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 28. 6. 2011 00:46

    :-)

  • Naďa Sojková | 26. 10. 2007 13:08

    Tento recept lze urychlit použitím bramborových knedlíků v prášku.Jinak je postup stejný a mohu jen doporučit!Výborné je to s osmahnutou anglickou slaninou..

  • maky vilim | 18. 5. 2006 20:37

    Tak jsem udělala dnes k obědu tyto knedlíky a musím říci, že dopadly výborně. Je to jednoduché, žádné patlání dovnitř.Ještě jsem přidala nať z jarní cibulky a knedlíky byly nejen dobré, ale i pěkné mramované. Díky

  • Jaroslava Oumarová | 4. 3. 2006 19:35

    Špekové knedlíky dělám jen s rohlíkama a bez brambor, ale tyhle zkusím...:-)

  • Eva | 4. 3. 2006 12:59

    Výborný recept,místo slaniny jsem osmažila na malé kostičky nakrájeny uzený špek a přidala na malé kostičky nakrájenézbytky uzeniny,měkkého šunk.salámu.Vše osmažila na pánvi a potom jsem přidala na malé kostky nakrájené rohlíky.Dále dle receptu.Lehké ,chutné ,s dušeným kysaným zelím poměrnělevný oběd,večeře.

  • Di | 4. 3. 2006 00:26

    V původním receptu je obojí osmažit, což lze i na plotně. Ale myslím, že se nic nestane, pokud přidáte kostičky slaniny a rohlíků jen tak - já někdy rohlíky přidávám do bramborových knedlíků na úkor mouky - jsou lehčí.

  • Petra Šmejkalová | 3. 3. 2006 21:17

    Dělám spoustu knedlíků ,ale tyto určitě vyzlouším vypadají lákavě.Jen se chci zeptat,jestli se musí ta houska a slanina péct v troubě a nebo jen přidat k bramborám .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Houska Hrubá krupice Hrubá mouka Muškátový květ Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Výborné buchty

Výborné buchty

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Prdelky

Prdelky

Afrika řezy

Afrika řezy

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Kuře s brokolicí a hořčičnou omáčkou

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Jemná vajíčková pomazánka

Jemná vajíčková pomazánka

Meruňková zmrzlina

Meruňková zmrzlina

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

169
Sypánky s mákem
Sypánky s mákem
90
Campari Orange Passion
Campari Orange Passion
64
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
63
Zapečené brambory se sýrovou strouhankou
Zapečené brambory se…
59
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact