• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Napište svůj komentář k receptu

Berlínské bramborové knedlíky (špekové)

autor: Di
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • 100
      g hrubá mouka
    • 3
      ks houska
    • 2
      ks vejce
    • muškátový květ
    • sůl
    • 100
      g hrubá krupice může být i dětská
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Uvařené brambory nastrouháme, osolíme, přidáme mouku, krupici, vejce a muškátový květ a vypracujeme těsto. Housky a slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme je na plechu v troubě do křupava.
2
Po částečném vychladunutí zapracujeme do těsta. Mokrýma rukama tvoříme menší kulaté knedlíky a vaříme je buď na páře (cca 15 minut, ale lze i déle, nerozvaří se) nebo v osolené vodě (8-10 minut). Na talíři rozkrojíme na polovic a poléváme osmaženou cibulkou. Jako příloha by nemělo chybět dušené kysané zelí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 28. 6. 2011 00:46

    :-)

  • Naďa Sojková | 26. 10. 2007 13:08

    Tento recept lze urychlit použitím bramborových knedlíků v prášku.Jinak je postup stejný a mohu jen doporučit!Výborné je to s osmahnutou anglickou slaninou..

  • maky vilim | 18. 5. 2006 20:37

    Tak jsem udělala dnes k obědu tyto knedlíky a musím říci, že dopadly výborně. Je to jednoduché, žádné patlání dovnitř.Ještě jsem přidala nať z jarní cibulky a knedlíky byly nejen dobré, ale i pěkné mramované. Díky

  • Jaroslava Oumarová | 4. 3. 2006 19:35

    Špekové knedlíky dělám jen s rohlíkama a bez brambor, ale tyhle zkusím...:-)

  • Eva | 4. 3. 2006 12:59

    Výborný recept,místo slaniny jsem osmažila na malé kostičky nakrájeny uzený špek a přidala na malé kostičky nakrájenézbytky uzeniny,měkkého šunk.salámu.Vše osmažila na pánvi a potom jsem přidala na malé kostky nakrájené rohlíky.Dále dle receptu.Lehké ,chutné ,s dušeným kysaným zelím poměrnělevný oběd,večeře.

  • Di | 4. 3. 2006 00:26

    V původním receptu je obojí osmažit, což lze i na plotně. Ale myslím, že se nic nestane, pokud přidáte kostičky slaniny a rohlíků jen tak - já někdy rohlíky přidávám do bramborových knedlíků na úkor mouky - jsou lehčí.

  • Petra Šmejkalová | 3. 3. 2006 21:17

    Dělám spoustu knedlíků ,ale tyto určitě vyzlouším vypadají lákavě.Jen se chci zeptat,jestli se musí ta houska a slanina péct v troubě a nebo jen přidat k bramborám .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Houska Hrubá krupice Hrubá mouka Muškátový květ Slanina Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí šunka

Domácí šunka

Kyselé zelí do skla

Kyselé zelí do skla

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Dušená mrkev Dudin

Dušená mrkev Dudin

Azu po česku

Azu po česku

Smažený máslový celer

Smažený máslový celer

Letní pokušení: Malinové muffiny

Letní pokušení: Malinové muffiny

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Pekingské zelí se zálivkou / salát

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

260
Kuskus se sušenými rajčaty a fazolkami
Kuskus se sušenými…
157
Máslové loupáčky
Máslové loupáčky
131
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
100
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“…
85
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

  • Recepty.cz
  • Berlínské bramborové knedlíky (špekové)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact