• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Beránek z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Beránek z kynutého těsta

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 120
      g cukr
    • 30
      g droždí
    • 1
      dl mléko dle potřeby
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      hrst rozinky v rumu namočené
    • 1
      hrst mandle sekané, nebo sekané ořechy
    • tuk a strouhanka na formu
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr přesátý
    • 1
      ks bílek čerstvý
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, části mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Máslo utřeme se žloutky a zbylým cukrem do pěny. Do utřené hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku s mandlemi a rozinkami a tolik vlažného mléka, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Těsto urovnáme do tukem vymazané a stouhankou vysypané beránkové formy a necháme vykynout. Po vykynutí dáme do předehřáté trouby, nejprve pečeme při 200 °C, později snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme.
2
Po upečení necháme vychladnout ve formě, vyjmeme a polijeme polevou (místo očí a čumáčku nalepíme rozinku nebo kousek čokolády či jiného zdobení) nebo jenom pocukrujeme.
3
Poleva: utřeme v míse přesátý cukr s bílkem, citrónovou šťávou, případně trochou vody do husté lesklé pěny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubor Hájek | 25. 3. 2007 19:36

    Loni jsem přidával v rumu namočené sušené ovoce a myslím, že to chuť velmi pozvedlo

  • Alice Váchová | 25. 4. 2006 18:55

    Moc se mi povedl a byl dobrý

  • Anonym | 31. 3. 2006 15:15

    Dělala jsem ho nanečisto, moc nám chutnal, má takovou chuť jako vánočka, a to máme rádi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Droždí Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Tuk Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Francouzský plátek

Francouzský plátek

Řezy s rebarborou

Řezy s rebarborou

Tvarohová štola s rozinkami

Tvarohová štola s rozinkami

Vepřové na karí

Vepřové na karí

Műsli tyčinky

Műsli tyčinky

Vegetariánská pánvička

Vegetariánská pánvička

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Zapečený lilek s tuňákem

Zapečený lilek s tuňákem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se salámem

Jednoduchá vajíčková pomazánka se…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

23
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Jablečný rozvar (povidla, přesnídávka) se švestkami
Jablečný rozvar (povidla…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Beránek z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact