• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Beránek z kynutého těsta
Napište svůj komentář k receptu

Beránek z kynutého těsta

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Beránek z kynutého těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 120
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 120
      g cukr
    • 30
      g droždí
    • 1
      dl mléko dle potřeby
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 2
      hrst rozinky v rumu namočené
    • 1
      hrst mandle sekané, nebo sekané ořechy
    • tuk a strouhanka na formu
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr přesátý
    • 1
      ks bílek čerstvý
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • voda dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, části mléka, lžíce cukru a 2 lžic mouky uděláme kvásek. Máslo utřeme se žloutky a zbylým cukrem do pěny. Do utřené hmoty přidáme vykynutý kvásek, mouku s mandlemi a rozinkami a tolik vlažného mléka, aby vzniklo vláčné nelepivé těsto. Těsto urovnáme do tukem vymazané a stouhankou vysypané beránkové formy a necháme vykynout. Po vykynutí dáme do předehřáté trouby, nejprve pečeme při 200 °C, později snížíme teplotu na 180 °C a dopečeme.
2
Po upečení necháme vychladnout ve formě, vyjmeme a polijeme polevou (místo očí a čumáčku nalepíme rozinku nebo kousek čokolády či jiného zdobení) nebo jenom pocukrujeme.
3
Poleva: utřeme v míse přesátý cukr s bílkem, citrónovou šťávou, případně trochou vody do husté lesklé pěny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Jablkový koláč z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého těsta

Pettole - italské smaženky z kynutého…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lubor Hájek | 25. 3. 2007 19:36

    Loni jsem přidával v rumu namočené sušené ovoce a myslím, že to chuť velmi pozvedlo

  • Alice Váchová | 25. 4. 2006 18:55

    Moc se mi povedl a byl dobrý

  • Anonym | 31. 3. 2006 15:15

    Dělala jsem ho nanečisto, moc nám chutnal, má takovou chuť jako vánočka, a to máme rádi

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Velikonoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Cukr Droždí Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Tuk Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety s bazalkou

Špagety s bazalkou

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Tvarohový koláč líné ženy

Tvarohový koláč líné ženy

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Chléb pečený v kastrolu

Chléb pečený v kastrolu

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

297
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
89
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
34
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
28
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

Takhle transgender modelku Jessicu Alvesovou neznáme: Umí být za dámu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Beránek z kynutého těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact