• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Bažantí prsíčka v těstíčku

autor: Katull
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažantí prsíčka v těstíčku
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks bažant prsíčka
    • 1
      ks česnek prolisovanný
    • 2
      lžička rozmarýn mletý
    • drcené jalovčinky
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 800
      g mořská sůl
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      ks bílek
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      plátek slanina velké
    • 70
      g máslo
    • 10
      g cukr
    • 20
      ml bílý vinný ocet
    • 150
      ml drůbeží vývar
    • 50
      ml pálenka grappy- italská z vinných hroznů

Postup přípravy receptu

1
Bažantí prsíčka nejprve omyjeme a pak je osušíme. Do masa vetřeme česnek a veškeré koření a nechám cca 6 hodin marinovat. Troubu rozpálíme na 200 C. Z mouky, bílků, mořské soli a asi 4 lžic vody připravíme těsto. Maso pak opepříme a osolíme, obalíme slaninou a zavineme od těsta, které potřeme rozšlehanými žloutky. Pečeme cca 15 min. v troubě. Mírně zkaramelizujeme cukr s máslem, zředíme s octem, přidáme slepičí vývar, zamícháme a grappy svaříme zhruba na polovinu. Nakonec vmícháme máslo. Až budou prsíčka dopečená podáváme s omáčkou a můžeme doplnit dušennými liškami, nebo šalotkami či mladou cibulkou.
2
K receptu mi dopomohly recepty na webu : )
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Pečená prsíčka v parmazánovém těstíčku

Kuřecí prsíčka podle Míry s neobvyklou přílohou

Kuřecí prsíčka podle Míry s…

Zapečená kuřecí prsíčka

Zapečená kuřecí prsíčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Uživatel (#105653) | 1. 7. 2015 14:03

    Výborný recept. Luxusní je, jak masíčko zůstane šťavnaté. Určitě vyzkouším i s jinými druhy masa. Jen drobné postřehy k receptu: -příště to zkusím zabalit do listového těsta, toto těsto mi přišlo dost tuhé, nebo jsem ho dělala moc dlouho, nevím -rozmarýn a česnek jsou poměrně výrazné a přebijí chuť zvěřiny, příště bych použila nějaké jemnější koření

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Září Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílek Bílý vinný ocet Česnek Cukr Drcené jalovčinky Drůbeží vývar Hladká mouka Máslo Mořská sůl Olivový olej Pálenka Pepř mletý Rozmarýn Slanina Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Rebarborový džem s ananasem

Rebarborový džem s ananasem

Švýcarské fondue

Švýcarské fondue

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Kuřecí maso na žampionech

Kuřecí maso na žampionech

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

64
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
48
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
33
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Bažantí prsíčka v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact