• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bažant s jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bažant s jablky

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant s jablky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks bažant - větší, oškubaný, vykuchaný, očištěný
    • 3
      ks snítka tymiánu
    • 1
      ks rozmarýn čerstvý - snítka
    • 100
      g slanina - plátky
    • 150
      ml bílé víno
    • 150
      ml drůbeží vývar nebo bujon, cca
    • 500
      g jablka
    • 40
      g máslo
    • tuk pekáčku

Postup přípravy receptu

1
Většího bažanta (nebo dva menší) omyjeme, osušíme a napovrchu i uvnitř potřeme nasekanými bylinkami a osolíme.
2
Prsíčka bažanta obložíme plátky slaniny a položíme ho do připraveného pekáčku nebo zapékací mísy, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě (180°C) cca 45-60 minut (dle velikosti). Podléváme vínem a vývarem a přeléváme výpekem. Potom bažanta odklopíme, obložíme jablky, které jsme si připravili během pečení, a dopečeme doměkka a dozlatova.
3
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na plátky, které opečeme na másle.
4
Podáváme s bramborovou přílohou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Salát z grilované červené řepy s kozím sýrem, jablky a rukolou

Salát z grilované červené řepy s…

Mrkvový salát se sýrem a jablky

Mrkvový salát se sýrem a jablky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jesthan | 14. 7. 2013 14:05

    Hey hey hey, take a gaendr at what' you've done http://fohcymiyr.com [url=http://brjjyr.com]brjjyr[/url] [link=http://xjdpfsfnycq.com]xjdpfsfnycq[/link]

  • Vito | 12. 7. 2013 08:08

    Gee whiz, and I thohugt this would be hard to find out.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Zvěřina Uzeniny Z ovoce Oběd Večeře Pečení Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bažant Bílé víno Drůbeží vývar Jablka Máslo Rozmarýn Slanina Snítka tymiánu Tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kynuté těsto - základní recept

Kynuté těsto - základní recept

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Slané jednohubky z listového těsta

Slané jednohubky z listového těsta

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Cizrna na italský způsob III.

Cizrna na italský způsob III.

Plněné rohlíky jako jednohubky

Plněné rohlíky jako jednohubky

Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem

Dvoubarevný roládový dort se…

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

48
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
28
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
27
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Bažant s jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact