• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
Napište svůj komentář k receptu

Bažant s hamburským zelím

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bažant s hamburským zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bažant
    • 150
      g anglická slanina
    • 50
      g máslo
    • 200
      ml vývar
    • sůl
    • divoké koření
    • 400
      g zelí strilované
    • 200
      g ananasový kompot
    • 200
      ml sekt
    • 50
      g med
    • pepř mletý
    • 100
      g slanina

Postup přípravy receptu

1
Bažanta očistíme a naporcujeme na 1/4. Osolíme, prošpikujeme nebo dáme celý špalík pod kůži, opečeme na slanině, přidáme koření a zalijeme vývarem. Pečeme v troubě do změknutí asi 90 min. - podle velikosti - troubu máme na 180 °C.
2
Zelí jemně nakrájíme. Orestujem slaninu, přidáme zelí a dusíme. Když je zelí poloměkké, přidáme ananas, zalijeme sektem a dusíme dalších 5 min. Nakonec dochutíme medem, solí a pepřem. 2. způsob: Bažant pečený s jablky 1 větší bažant, 300 g jablek, 100 g másla, 150 g slaniny, 1 cibule, 200 ml masového vývaru, 100 ml smetany, sůl, pepř, olej. Bažanta očistíme, rozporcujeme na 1/4 - osolíme, opepříme, prošpikujeme slaninou nebo dáme celý špalík pod kůži a potřeme máslem. Zprudka opečeme na oleji a dáme do zapékací misky. Do výpeku přidáme cibuli hrubě nakrájenou, slaninu a jablka a orestujeme.
3
Zalijeme vývarem a touto směsí přelijeme bažanta v zapékací misce. Dáme do trouby na 180 °C a pečeme asi 1 hod. Potom zalij, smetanou a peč. dalších 15 min. Příloha: bramborový knedlík či bramborové pusinky, krokety či brambory v jakékoliv podobě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře ala bažant

Kuře ala bažant

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Česnekové nudle se zelím - nejen příloha

Česnekové nudle se zelím - nejen…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • dermar | 29. 1. 2012 14:29

    Tak dneska jsem upekla bažanta se zelím dle vašeho receptu a musím konstatovat, že to co vzniklo je vážně luxus. Hlavně to zelí to je pohádka. Přítel prohlásil , že ho chce příště i ke kachně. Všem vřele doporučuji a náročný to není. 8-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina
Maso Zvěřina Oběd Večeře Pečení Smažení Narozeniny Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Ananasový kompot Anglická slanina Bažant Divoké koření Máslo Med Pepř mletý Sekt Slanina Sůl Vývar Zelí
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Sněhové rohlíčky s krémem

Sněhové rohlíčky s krémem

Rebarborová buchta

Rebarborová buchta

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Smetanovo-křenová nebo česneková pochoutka - pomazánka

Smetanovo-křenová nebo česneková…

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Dušené kotlety na paprice

Dušené kotlety na paprice

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

39
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
37
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
21
Svařák
Svařák
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Klobásová směs s hlívou
Klobásová směs s hlívou

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Kotek s manželkou v ohrožení života: Tohle opravdu zabíjí!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Kotek (37) si přidělal ledničku nad vířivku: Pozor, Vojto, tohle zabíjí!

Kotek (37) si přidělal ledničku nad vířivku: Pozor, Vojto, tohle zabíjí!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

  • Recepty.cz
  • Bažant s hamburským zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact