• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Bavorská svíčková

autor: čaroorchy
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bavorská svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hovězí maso
    • 100
      g anglická slanina na prošpikování
    • 1
      ks celer menší
    • 1
      ks petržel
    • 4
      ks mrkev
    • 1
      lžička pepř mletý čtyř barev - celý
    • 1
      ks bobkový list
    • 7
      ks nové koření kuliček
    • 5
      ks jalovec kuliček
    • 0,25
      lžička tymián
    • 20
      g rozinky
    • 3
      dl červené víno
    • 0,50
      l smetana
    • 1
      lžička sůl
    • 2
      lžíce perník strouhaný
    • 1
      sklenice brusinkový kompot menší

Postup přípravy receptu

1
Namočíme na 24 hod. rozinky. Dáme do 2,5 l vody vařit na hrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu a přidáme koření. Necháme asi tak 5 minut povařit. Do vychladlého vývaru se zeleninou dáme prošpikované maso a necháme 24 hod. uležet v chladu. Po 24 hod. dáme maso na pekáč spolu s vývarem a zeleninou, přidáme rozinky a za občasného podlévání pečeme maso do měkka. Asi tak 10 minut před dopečením přidáme červené víno. Až bude maso měkké, tak ho vyjmeme a do výpeku přídáme strouhaný perník a smetanu. Maso nakrájime na plátky.
2
Podáváme s houskovými knedlíky a na plátky masa dáme po 1 lžičce brusinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Čínská svíčková

Čínská svíčková

Svíčková na smetaně

Svíčková na smetaně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Julča | 21. 8. 2012 16:10

    zkusila jsem svickovou na techto strankach a super (http://databazereceptu.org) <3

  • asdf | 29. 3. 2011 14:03

    vynech vic veci lze vynechat a porad je to dobre:D

  • Zuzana Polzin | 7. 12. 2009 12:51

    muze mi nekdo poradit, co mam pouzit misto perniku? Ziji v Nemecku a pernik u nas neni. Nebo ho muzu vubec vynechat? Predem dekuji za odpoved!

  • Kuchařka on-line | 12. 12. 2006 14:43

    Trochu zmatků v tečkách, recept opraven.

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:16

    Mílá Jano voda i víno se stačí vypařit během pečení nemějte z toho strach

  • Jana Vestfálová | 12. 12. 2006 14:14

    Ne za 10 minut upečené mílí Kamile a Zdeno píši,že asi tak 10 minut před do pečením masa přídáme červené víno což znamená když už je maso měkké a tento recept může použít i na zvěřinu tak i na králíka.

  • Kamil Krybus | 12. 12. 2006 11:13

    Pokud se vaří pokrm jen na víně, je tam vždy ten kyselý ocas. Pokud to někomu vadí, je vhodné dávat vína jen trochu (max. 1dcl) za počátku vaření. Kyselost se pak při dochucování vyrovnává rybízovou marmeládou, cukrem nebo i rozinkami.

  • František Brusák | 12. 12. 2006 07:20

    Může to být dobrý recept,zkusím ale bez toho vína.Víno jídlu dává nakyslí ocas a to nikdo u nás nejí.To víno jsi dám k tomu.Místo vína dám panáka Brendy.Zajímaví tam je ten perník já tím zahušťuji rajskou omáčku.Jo a ty rozinky namočím do toho Brendy.

  • Di | 11. 12. 2006 19:45

    Já vařím tradičně na vánoční svátky buď maso na víně nebo svíčkovou, Uvařím 23.prosince, ohřeju na Boží hod nebo na Štěpána. Rodina dává přednost spíše masu na víně. Je to asi přece jenom lehčí. Kromě hovězího a králíka už jsem zkusila srnčí i kančí.

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 18:31

    Di, díky za tip. U nás zvěřinu nikdo nejí, takže jsem na tento recept dosud nenarazila. Vypadá taky moc dobře:-)) A i s tím králíkem si to umím představit...

  • Di | 11. 12. 2006 17:26

    Jaroslavo, zkuste "svíčkovou" místo se smetanou s červeným vínem, rybízovou zavařeninou a kečupem - viz recept Srnčí (hovězí, králík) na červeném víně. Po rozležení je to super!

  • Jaroslava Oumarová | 11. 12. 2006 13:17

    No, já tento recept udělám po svém: moji svíčkovou obohatím o nápad s červeným vínem, rozinkami a perníkem ;o)

  • Jana | 11. 12. 2006 12:29

    Mě ještě navíc leká těch 2,5 l vody. To se bude maso až tak moc koupat? A ještě pak další 3 dcl vína........

  • Zdena z JM | 11. 12. 2006 09:27

    Myslím,že za 10 minut by bylo maso uvnitř studené,natož aby bylo upečené.

  • Kamil Krybus | 11. 12. 2006 09:18

    Velmi pěkný recept, ale 1 kg hovězího bude upečeno opravdu za 10 min?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinkový kompot Celer Červené víno Hovězí maso Jalovec Mrkev Nové koření Pepř mletý Perník Petržel Rozinky Smetana Sůl Tymián
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborová pánev (omeleta)

Bramborovo - květáková polévka s kurkumou

Bramborovo - květáková polévka s…

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Valašský Frgál

Valašský Frgál

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

168
Křupavý jarní salát
Křupavý jarní salát
148
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
135
Klasické lečo
Klasické lečo
91
Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)
Tříbarevná buchta z…
68
Nealkoholický punč
Nealkoholický punč

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

  • Recepty.cz
  • Bavorská svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact