• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Batáty s cizrnou a brokolicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Netradiční pochoutka ze sladkých batátů plněných kořeněnou cizrnou a opečenou brokolicí. O dokonalost chutí se postará dresink z bílého jogurtu, pasty tahini a citronové šťávy.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 200
      g brokolice
    • olivový olej
    • 200
      g cizrna
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším postačí 30 minut.

RADA: Další tipy na jídla z batátů!

2
Brokolici očistěte, silnější stonky podélně překrojte a pár minut opékejte na pánvi na lžíci oleje. Brokolice by měla lehce zkřehnout a chytit barvu. Vyjměte ji. Cizrnu slijte a v míse promíchejte se lžící oleje, nadrceným římským kmínem a uzenou paprikou. Vysypte na rozpálenou pánev po brokolici a asi 5 minut restujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak si připravit pečenou cizrnu!

3
Batáty podélně rozřízněte, upečenou dužinu načechrejte vidličkou a osolte. Naplňte je kořeněnou cizrnou a pečenou brokolicí. Každou porci ještě zalijte dresinkem umíchaným z jogurtu, pasty tahiny, citronové šťávy, soli a pepře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné batáty

Plněné batáty

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý jogurt Brokolice Citronová šťáva Cizrna Olivový olej Pasta tahini Pepř mletý Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Uhlířské špagety

Uhlířské špagety

Drobenkový tvarohový dort

Drobenkový tvarohový dort

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Smažený tvarůžek v hermelínu

Smažený tvarůžek v hermelínu

Těstovinový salát s nakládanou zeleninou a zakysanou smetanou

Těstovinový salát s nakládanou…

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

167
Dýňová tortila
Dýňová tortila
117
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
117
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
42
Máslové řízky
Máslové řízky
33
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

Pamela Andersonová s Liamem Neesonem potvrdili v přímém přenosu: Láska jako hrom!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Batátový koláč s kokosem
Batátový koláč s kokosem
Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Batátový krém s kokosovým mlékem a…
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
Batáty s hlívou
Batáty s hlívou
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty se slaninou
Batáty se slaninou
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact