• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • 0,50
      hrnek grahamová mouka špaldová
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,25
      hrnek mouka pšeničná mouka
    • 0,25
      hrnek polohrubá mouka ovesná
    • 2
      ks vejce
    • mořská sůl 1/8 lžičky
    • cukr třtinový
    • 0,50
      hrnek mrkvová dřeň nebo jemně strouhaná mrkev
    • 0,50
      hrnek batáty hrubě strouhaných (sladké brambory)
    • mléko na doředění
    • 3
      lžíce slunečnicový olej Davert
  • Posýpka
    • 2
      lžíce cukr třtinový - Muscovado
    • 0,50
      lžička skořice míry jsou odhadem, přiměřeně

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému.
2
Než rozpálíme pánev, připravíme posýpku; cukr Muscovado dodá příjemnou karamelovou příchuť, není však podmínkou.
3
Smažíme batáťáky o síle bramboráku, obracení chce jistou zručnost, snadno se trhají.
4
Lehce posypeme směsí cukru se skořicí a pochutnáváme si na něčem, co jsme nikdy nejedli.
5
Poznámka: mouky můžeme použít jakékoliv dostupné, tj. pšeničnou, špaldovou, ovesnou, ječnou, lze přidat vařené jáhly.
6
Mrkvovou dřeň dodává odšťavňovač, pokud ji nemáme, můžeme mrkev zcela vynechat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur

Toast se šunkou, cheddarem a pestem…

Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"

Zapečený bochníček aneb "chlebový…

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova | 5. 2. 2009 13:54

    jezis to byla takova dobrota, kam na to chodite ? musim Vam ty palacinky moc pochvalit Martine :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Cukr Grahamová mouka Mléko Mořská sůl Mouka Mrkvová dřeň Pohanková mouka Polohrubá mouka Skořice Slunečnicový olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bavorské vdolečky

Bavorské vdolečky

Smetanová cibulačka

Smetanová cibulačka

Berušky

Berušky

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Psí keksy

Psí keksy

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Zeleninový salát s rukolou a opečenou bagetkou

Zeleninový salát s rukolou a opečenou…

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Vláčný makovník / makovec

Vláčný makovník / makovec

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

20
Jablečná buchta
Jablečná buchta
19
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
16
Čevabčiči
Čevabčiči
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Dort s ovocem a želatinou
Dort s ovocem a želatinou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact