• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • 0,50
      hrnek grahamová mouka špaldová
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,25
      hrnek mouka pšeničná mouka
    • 0,25
      hrnek polohrubá mouka ovesná
    • 2
      ks vejce
    • mořská sůl 1/8 lžičky
    • cukr třtinový
    • 0,50
      hrnek mrkvová dřeň nebo jemně strouhaná mrkev
    • 0,50
      hrnek batáty hrubě strouhaných (sladké brambory)
    • mléko na doředění
    • 3
      lžíce slunečnicový olej Davert
  • Posýpka
    • 2
      lžíce cukr třtinový - Muscovado
    • 0,50
      lžička skořice míry jsou odhadem, přiměřeně

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému.
2
Než rozpálíme pánev, připravíme posýpku; cukr Muscovado dodá příjemnou karamelovou příchuť, není však podmínkou.
3
Smažíme batáťáky o síle bramboráku, obracení chce jistou zručnost, snadno se trhají.
4
Lehce posypeme směsí cukru se skořicí a pochutnáváme si na něčem, co jsme nikdy nejedli.
5
Poznámka: mouky můžeme použít jakékoliv dostupné, tj. pšeničnou, špaldovou, ovesnou, ječnou, lze přidat vařené jáhly.
6
Mrkvovou dřeň dodává odšťavňovač, pokud ji nemáme, můžeme mrkev zcela vynechat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur

Toast se šunkou, cheddarem a pestem…

Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"

Zapečený bochníček aneb "chlebový…

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej vypalovák)

Kuře Vindaloo (aneb Pořádnej indickej…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova | 5. 2. 2009 13:54

    jezis to byla takova dobrota, kam na to chodite ? musim Vam ty palacinky moc pochvalit Martine :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Cukr Grahamová mouka Mléko Mořská sůl Mouka Mrkvová dřeň Pohanková mouka Polohrubá mouka Skořice Slunečnicový olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Tradiční tažený štrůdl

Tradiční tažený štrůdl

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Kořeněné vepřové řízky v alobalu

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Čína s ananasem

Čína s ananasem

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Měsíční krajina

Měsíční krajina

Mleté maso po marocku

Mleté maso po marocku

Hustá květáková polévka

Hustá květáková polévka

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

82
Hruškový / Jablečný rýžový nákyp
Hruškový / Jablečný…
73
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
54
Houbový guláš
Houbový guláš
52
Čočkový salát s hořčicí
Čočkový salát s hořčicí
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…

Zajímavé články

Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat, jak je zavařit, usušit i co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Velký meruňkový speciál: Rady, kde je nasbírat,…
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák Heleny Vondráčkové nebo bábovku Marthy Stewart
Cuketové recepty celebrit: Upečte si cukeťák…
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
AHA.cz Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Znovuzrozená Grace Kellyová? Ne, tohle je vnučka!

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Martina Jandová a její omlazující i zeštíhlující fígle: Tyhle módní triky po padesátce fungují!

Ženy.cz Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Musíme si promluvit: Proč rozhovory o vztahu muže děsí a nikam nevedou?

Blesk.cz Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

Bývalá bondgirl Denise Richardsová: Monokly a rozvod!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

Největší exhibicionisté zvěrokruhu: Kdo se neustále předvádí a nemá problém ani s nahotou?

  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact