• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
Napište svůj komentář k receptu

"Bašta" řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bašta" řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 180
      g ořechy mleté
    • rybízový džem
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 2
      kelímek pomazánkové máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 150
      ml instantní káva s rumem

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
2
Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
3
Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Atreyova Bašta

Atreyova Bašta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Petr | 28. 9. 2010 15:00

    Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

  • Anonym | 14. 3. 2008 08:06

    Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

  • Alena Schejbalová | 2. 2. 2008 21:10

    Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová | 28. 1. 2008 15:11

    nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

  • Dagmar Lukšová | 28. 1. 2008 15:08

    Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

  • Marsí | 24. 1. 2008 13:52

    Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 12:35

    mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2008 11:37

    Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

  • Gábina H | 24. 1. 2008 10:08

    Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

  • Anonym | 24. 1. 2008 10:08

    uvidim zkusim to

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 09:34

    Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

  • Jana Melecká | 23. 1. 2008 20:08

    A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

  • Lída | 23. 1. 2008 19:43

    Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

  • Olga | 23. 1. 2008 19:26

    A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

  • Jitka Petrásková | 23. 1. 2008 16:36

    Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

  • Ilona | 23. 1. 2008 14:54

    Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:47

    Vyzkouším, recept vypadá slibně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Instantní káva Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybízový džem Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

Béřovický králík

Béřovický králík

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Šlehačková roláda II.

Šlehačková roláda II.

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Dort z OREO sušenek

Dort z OREO sušenek

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Zeleninové surimi tyčinky s rýží

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

49
Skvělá sypaná tvarohová buchta s ovocem
Skvělá sypaná tvarohová…
49
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
43
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
43
Slané palačinky s rajčatovou náplní
Slané palačinky s…
31
Vařený krém na dorty, řezy, cukroví
Vařený krém na dorty,…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact