• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
Napište svůj komentář k receptu

Banány na bezé

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banány na bezé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bezé - 12 kousků
    • 8
      bílek
    • 1
      sklenice cukr krupice
    • 0,75
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
  • Na ozdobu
    • 2
      sklenice šlehačka
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukrářské zdobení barevné
    • 6
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme.
2
Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků.
3
V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout.
4
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé.
5
Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné bezé

Ovocné bezé

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé roláda

Bezé roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Doubková | 5. 6. 2009 20:57

    Díky za recept!!!je moc dobrý :-D

  • Pája S | 12. 2. 2009 18:35

    No banány polité čokoládou a se šlehačkou, óóó mé dětství !!A dělám si to i dnes.:-) S tím bezé to musí být také senza.Kdysi jsem dělala bezé nebo spíše obrpusinky v mikrovlnce,bylo hotovo za 2-3 min.Udělala se kulička z cukru a sněhu z bílků a dala se na talířek.Ta rostla a rostla ... Rychlovka,ale křehká.:-D

  • karolína oherova | 19. 3. 2007 13:43

    je to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manželovi to taky chutnalo!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sandra kormonová | 6. 2. 2007 16:34

    děkuji za recept bylmoc dobrý

  • Petra Vomackova | 29. 11. 2005 14:14

    8 hodin na 100°C??? neni to chyba?

  • Eva | 12. 11. 2004 18:43

    Jak můžu při tak vysoké teplotě bezé "sušit"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Cukr krupice Cukrářské zdobení Kakao Moučkový cukr Šlehačka Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna plněná brambory

Kachna plněná brambory

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Čočkový prívarok

Čočkový prívarok

"Péřová" bublanina

"Péřová" bublanina

Slaný dort I

Slaný dort I

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou

Jednoduché tvarohové šátečky (závin)…

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

51
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
50
Máslové řízky
Máslové řízky
44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
27
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměna účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

Četařka Babinčáková z Tankového praporu Martina Adamcová (59) v slzách. Krutá smrt manžela!

SportRevue.cz FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

FOTO: Krásná tenistka Anna Kurnikovová. Tak se měnila v průběhu času

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo ze zvěrokruhu je největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Banánový koláč se smetanou
Banánový koláč se smetanou
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty.…
Banánový závin s rebarborou
Banánový závin s rebarborou
Banány na špejli
Banány na špejli
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact