• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy III.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy III.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks žloutek
    • 45
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 3
      ks bílek
    • 45
      g cukr
    • 90
      g hladká mouka
  • Krém
    • 500
      ml mléko
    • 60
      g cukr
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 2
      balíček želatina 1-2
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 7
      ks banány
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky, vanilkový cukr a moučkový cukr ušleháme do krémové konzistence. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který opatrně vmícháme do žloutkové pěny. Mouku prosejeme a přidáme do vaječné pěny. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Dáme péct asi na 10 minut při teplotě 180 °C. Upečený korpus vyklopíme na papír na pečení vysypaný cukrem, vrchní papír potřeme studenou vodou a opatrně stáhneme.
2
Krém: z mléka, cukru a pudink. prášku uvaříme pudink. Želatinu připravíme podle návodu na obale, rozpustíme s rumem a vmícháme do horkého pudinku. Ten pak necháme vychladnout. Smetanu ušleháme do tuha a vmícháme do vychladlého pudinku. Krém rozetřeme na korpus a uložíme do chladničky. Po ztuhnutí nařežeme banány na kolečka a pokládáme na krém, zalijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:26

    Ale na LABUŽNÍKOVI, tam jich je! A každý jiný!!Dokonce i s rybami!!!:o)

  • Olga . | 28. 10. 2008 13:19

    TŘEBA... Souhlasím s Vámi, je to podobně jako při výrobě tzv.:MOUSSE. To je takové to, herec Lábus by to nazval "třepotavé" a jsou toho plné cukrárny. Tady jsem to pod tímto názvem nenašel, asi se to třepotá rafinovaně skryto pod nějakým pseudonymem...:-(

  • Eva Červenková | 28. 10. 2008 12:45

    JÁ BYCH TO CHÁPALA TAK, ŽE SE TO TAM VMÍCHÁ JEŠTĚ PŘED ZTUHNUTÍM..NO, TŘEBA NÁM TO AUTORKA OBJASNÍ..

  • Olda G | 27. 10. 2008 19:22

    Myslíte, že je to odzkoušeno? Vmíchat šlehačku do studeného pudingu je kumšt. Vmíchat šlehačku do studeného pudingu s želatinou to je umění! Není dnes 1.IV., že ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Hladká mouka Hnědý rum Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Galantina z kuřete

Galantina z kuřete

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Krůtí ragú se žampiony

Krůtí ragú se žampiony

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Zeleninová pánev

Zeleninová pánev

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Domácí langoše

Domácí langoše

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

159
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
138
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
104
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
73
Dort (nejen) s hroznovým vínem
Dort (nejen) s hroznovým…
64
Vánoční punč II.
Vánoční punč II.

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

Promotér od protinožců Vítek: Mejdan plný hvězd!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy III.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact