• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové kostky II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové kostky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks banány
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Poleva
    • čokoláda na vaření
    • mandle oloupané nebo barevné bonbony

Postup přípravy receptu

1
Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Do řádně promíchané hmoty opět jemně vmícháme sníh z bílků.
2
Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při 150 °C. Hotové polijeme čokoládovou polevou. Lehce naznačíme řezy kostek a doprostřed každé dáme mandli nebo želé bonbon.
3
Po zatuhnutí polevy kostky nakrájíme. Pořed podáním můžeme zdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové vločkové lívance

Banánové vločkové lívance

Banánové toasty

Banánové toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucililinka | 8. 11. 2010 22:30

    Výborné, pekla jsem již několikrát a vždy se k nim ráda vracím. Lucka

  • Jana Koelblová | 17. 1. 2010 17:58

    Buchtu jsem upekla a je moc dobrá...Řadím si ji mezi oblíbené a určo zase brzy upeču.

  • Martina S. | 8. 2. 2006 22:19

    Jsou vynikající. Pekla jsem je již podruhé a mají čím dál větší úspěch.

  • Jana z VM | 10. 10. 2005 11:03

    Pekla jsem na normálním plechu s vyšším okrajem, úplně bez problémů. Moc byla dobrá !!

  • Markéta | 10. 10. 2005 08:30

    Recept vypadá dobře. Ale řekněte holky, pekly jste na plechu běžné velikosti??? Už se mi mockrát stalo, že těsta nebylo na plech dostatek a musela jsem složitě přidělávat další dávku - pokud tedy bylo z čeho :o)

  • čtenářka z Vysočiny | 13. 9. 2005 09:25

    Moučník je vynikající, chválím, dávám za jedna. Nemyslím, že by mělo těsto našedlou barvu kvůli banánům. Rozhodně bych moučník nekazila cuketou, to by pak byly cuketové řezy.

  • Věra | 30. 8. 2005 13:53

    Není to přímo napsáno ale když si to přečtete ještě jednou není psáno, že by se polévala ta buchta studená....takže opravdu poléváme teplou buchtu. Stává se mi také často, že recept musím číst alespoň 2x abych pochopila postup. Jsem ráda že se jinak povedlo a chutnalo

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 13:31

    Paní Jano Tichá, ty banány jsem rozmačkala až těsně předtím, než jsem je přidala nekonec do těsta, takže nebyly šedé, ale krásně žluté ! Je fakt, že jsem dala 3 a půl velkých (ne malých) banánů a to potom byla vůně a krásná chuť!

  • Jana Tichá | 30. 8. 2005 13:04

    Tenhle moučník jsem také pekla na pouť, ale bohužel mě nijak zvlášť nenadchl. Těsto mělo díky banánům našedlou barvu a chuť také není podle mého mínění nic moc. Na tenhle způsob bych příště udělala spíš buchtu z cukety nebo s čokoládou margot, ta voní po kokosu.Každý máme prostě jiné chutě :-)

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 12:03

    Banánové kostky II jsou v y n i k a j í c í !! Všem na naší pouti chutnaly!! Je to velice vláčné, voňavé, prostě jednička!! Jen se zeptám - paní Věro, nemá se poleva nalít na ještě teplou buchtu?Dávala jsem ji na vychladlou, ale někde se mi potom při krájení odlupovala.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 11:29

    Muzete do testa pridat i nahrubo nasekane orechy a nastrouhanou pomerancovou kusu . Ty orechy hodne nahrubo. Recept je perfekt. Jana Han

  • Jana Tichá | 23. 8. 2005 09:54

    Taky máme v neděli pouť (1. !) Tak asi taky upeču :-)))

  • Jana z VM | 23. 8. 2005 09:52

    Evčo, pěkně jste mě nalákala!! Máme v neděli pouť, tak vyzkouším opět něco nového:)

  • Evca | 22. 8. 2005 18:57

    Upekla jsem tuto buchtu ve ctvrtek odpoledne a v patek uz nebylo co jist.Je to velika lahudka a vsem doporucuji vyzkouset.Moc si pochutnate.

  • andrea koliková | 26. 1. 2005 17:30

    tento recept je super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hera Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fenyklový salát

Fenyklový salát

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Vepřové maso s hráškem na smetaně

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

Pracny - recept po babičce

Pracny - recept po babičce

Houbový kuskus - rychle a chutně

Houbový kuskus - rychle a chutně

Pórková polévka se žampiony

Pórková polévka se žampiony

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Krůtí prsa s karotkou a fazolkami

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s ovesnými vločkami

Drožďová (kvasnicová) pomazánka s…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

88
Kynutý povidlový knedlík s vanilkovou omáčkou a mákem
Kynutý povidlový knedlík…
63
Makový (ořechový) závin od Lidušky
Makový (ořechový) závin…
20
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
19
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
17
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact