• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové kostky II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové kostky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks banány
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Poleva
    • čokoláda na vaření
    • mandle oloupané nebo barevné bonbony

Postup přípravy receptu

1
Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Do řádně promíchané hmoty opět jemně vmícháme sníh z bílků.
2
Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při 150 °C. Hotové polijeme čokoládovou polevou. Lehce naznačíme řezy kostek a doprostřed každé dáme mandli nebo želé bonbon.
3
Po zatuhnutí polevy kostky nakrájíme. Pořed podáním můžeme zdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové vločkové lívance

Banánové vločkové lívance

Banánové toasty

Banánové toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucililinka | 8. 11. 2010 22:30

    Výborné, pekla jsem již několikrát a vždy se k nim ráda vracím. Lucka

  • Jana Koelblová | 17. 1. 2010 17:58

    Buchtu jsem upekla a je moc dobrá...Řadím si ji mezi oblíbené a určo zase brzy upeču.

  • Martina S. | 8. 2. 2006 22:19

    Jsou vynikající. Pekla jsem je již podruhé a mají čím dál větší úspěch.

  • Jana z VM | 10. 10. 2005 11:03

    Pekla jsem na normálním plechu s vyšším okrajem, úplně bez problémů. Moc byla dobrá !!

  • Markéta | 10. 10. 2005 08:30

    Recept vypadá dobře. Ale řekněte holky, pekly jste na plechu běžné velikosti??? Už se mi mockrát stalo, že těsta nebylo na plech dostatek a musela jsem složitě přidělávat další dávku - pokud tedy bylo z čeho :o)

  • čtenářka z Vysočiny | 13. 9. 2005 09:25

    Moučník je vynikající, chválím, dávám za jedna. Nemyslím, že by mělo těsto našedlou barvu kvůli banánům. Rozhodně bych moučník nekazila cuketou, to by pak byly cuketové řezy.

  • Věra | 30. 8. 2005 13:53

    Není to přímo napsáno ale když si to přečtete ještě jednou není psáno, že by se polévala ta buchta studená....takže opravdu poléváme teplou buchtu. Stává se mi také často, že recept musím číst alespoň 2x abych pochopila postup. Jsem ráda že se jinak povedlo a chutnalo

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 13:31

    Paní Jano Tichá, ty banány jsem rozmačkala až těsně předtím, než jsem je přidala nekonec do těsta, takže nebyly šedé, ale krásně žluté ! Je fakt, že jsem dala 3 a půl velkých (ne malých) banánů a to potom byla vůně a krásná chuť!

  • Jana Tichá | 30. 8. 2005 13:04

    Tenhle moučník jsem také pekla na pouť, ale bohužel mě nijak zvlášť nenadchl. Těsto mělo díky banánům našedlou barvu a chuť také není podle mého mínění nic moc. Na tenhle způsob bych příště udělala spíš buchtu z cukety nebo s čokoládou margot, ta voní po kokosu.Každý máme prostě jiné chutě :-)

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 12:03

    Banánové kostky II jsou v y n i k a j í c í !! Všem na naší pouti chutnaly!! Je to velice vláčné, voňavé, prostě jednička!! Jen se zeptám - paní Věro, nemá se poleva nalít na ještě teplou buchtu?Dávala jsem ji na vychladlou, ale někde se mi potom při krájení odlupovala.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 11:29

    Muzete do testa pridat i nahrubo nasekane orechy a nastrouhanou pomerancovou kusu . Ty orechy hodne nahrubo. Recept je perfekt. Jana Han

  • Jana Tichá | 23. 8. 2005 09:54

    Taky máme v neděli pouť (1. !) Tak asi taky upeču :-)))

  • Jana z VM | 23. 8. 2005 09:52

    Evčo, pěkně jste mě nalákala!! Máme v neděli pouť, tak vyzkouším opět něco nového:)

  • Evca | 22. 8. 2005 18:57

    Upekla jsem tuto buchtu ve ctvrtek odpoledne a v patek uz nebylo co jist.Je to velika lahudka a vsem doporucuji vyzkouset.Moc si pochutnate.

  • andrea koliková | 26. 1. 2005 17:30

    tento recept je super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hera Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Majonézové koláče

Majonézové koláče

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Paprikové lodičky s nádivkou

Paprikové lodičky s nádivkou

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

Černá čočka se zeleninou - salát nebo příloha

Černá čočka se zeleninou - salát nebo…

Doporučujeme

60 minut
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.

80 minut
Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

Plněné papriky s rajčatovou omáčkou

90 minut
Francouzský koláč s hruškami

Francouzský koláč s hruškami

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

60
Zapečená cuketa
Zapečená cuketa
58
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
51
Srbské rizoto
Srbské rizoto
39
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
25
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší? Sladké i slané varianty!
Jak upéct muffiny, po kterých se hned zapráší?…
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat, švestek nebo jablek a doplňte jím sýry i maso
Čatní neodoláte! Připravte si ho z rajčat,…
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm potřebujete vědět
UFO na talíři aneb patison a vše, co o něm…
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou zeleninu ze zahrádky? Poradíme vám!
Jak zamrazit rajčata, cukety, papriky a jinou…
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si poklad, který oceníte nejen v zimě
Domácí omáčka z pečených rajčat: Vyrobte si…
AHA.cz Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Etzler rudý vzteky! Jde o Bohdalovou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Hana Zagorová by oslavila 79 let. Jaká tajemství skrýval její život mimo pódia?

Ženy.cz Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Dvacetiletá Sofia Isella řeže do genderových klišé. Proč vystupuje pokrytá hlínou?

Blesk.cz Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

Nemocný režisér Zdeněk Troška (72): Vdechl jsem zákeřnou bakterii!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

Jaký typ ženy jste? Tohle o vás vypovídá měsíc, ve kterém jste se narodila!

  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact