• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
Napište svůj komentář k receptu

Banánové kostky II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové kostky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g cukr krystal
    • 4
      ks vejce
    • 3
      ks banány
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Poleva
    • čokoláda na vaření
    • mandle oloupané nebo barevné bonbony

Postup přípravy receptu

1
Tuk s cukrem a se žloutky utřeme do pěny. Jemně vmícháme rozmačkané nebo rozmixované banány a potom mouku s kypřícím práškem a vanilkovým cukrem. Do řádně promíchané hmoty opět jemně vmícháme sníh z bílků.
2
Těsto vylijeme do vymazaného a moukou vysypaného pekáče s vyšším okrajem. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut při 150 °C. Hotové polijeme čokoládovou polevou. Lehce naznačíme řezy kostek a doprostřed každé dáme mandli nebo želé bonbon.
3
Po zatuhnutí polevy kostky nakrájíme. Pořed podáním můžeme zdobit šlehačkou a strouhanou čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové bábovičky s ananasem

Banánové vločkové lívance

Banánové vločkové lívance

Banánové toasty

Banánové toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucililinka | 8. 11. 2010 22:30

    Výborné, pekla jsem již několikrát a vždy se k nim ráda vracím. Lucka

  • Jana Koelblová | 17. 1. 2010 17:58

    Buchtu jsem upekla a je moc dobrá...Řadím si ji mezi oblíbené a určo zase brzy upeču.

  • Martina S. | 8. 2. 2006 22:19

    Jsou vynikající. Pekla jsem je již podruhé a mají čím dál větší úspěch.

  • Jana z VM | 10. 10. 2005 11:03

    Pekla jsem na normálním plechu s vyšším okrajem, úplně bez problémů. Moc byla dobrá !!

  • Markéta | 10. 10. 2005 08:30

    Recept vypadá dobře. Ale řekněte holky, pekly jste na plechu běžné velikosti??? Už se mi mockrát stalo, že těsta nebylo na plech dostatek a musela jsem složitě přidělávat další dávku - pokud tedy bylo z čeho :o)

  • čtenářka z Vysočiny | 13. 9. 2005 09:25

    Moučník je vynikající, chválím, dávám za jedna. Nemyslím, že by mělo těsto našedlou barvu kvůli banánům. Rozhodně bych moučník nekazila cuketou, to by pak byly cuketové řezy.

  • Věra | 30. 8. 2005 13:53

    Není to přímo napsáno ale když si to přečtete ještě jednou není psáno, že by se polévala ta buchta studená....takže opravdu poléváme teplou buchtu. Stává se mi také často, že recept musím číst alespoň 2x abych pochopila postup. Jsem ráda že se jinak povedlo a chutnalo

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 13:31

    Paní Jano Tichá, ty banány jsem rozmačkala až těsně předtím, než jsem je přidala nekonec do těsta, takže nebyly šedé, ale krásně žluté ! Je fakt, že jsem dala 3 a půl velkých (ne malých) banánů a to potom byla vůně a krásná chuť!

  • Jana Tichá | 30. 8. 2005 13:04

    Tenhle moučník jsem také pekla na pouť, ale bohužel mě nijak zvlášť nenadchl. Těsto mělo díky banánům našedlou barvu a chuť také není podle mého mínění nic moc. Na tenhle způsob bych příště udělala spíš buchtu z cukety nebo s čokoládou margot, ta voní po kokosu.Každý máme prostě jiné chutě :-)

  • Jana z VM | 30. 8. 2005 12:03

    Banánové kostky II jsou v y n i k a j í c í !! Všem na naší pouti chutnaly!! Je to velice vláčné, voňavé, prostě jednička!! Jen se zeptám - paní Věro, nemá se poleva nalít na ještě teplou buchtu?Dávala jsem ji na vychladlou, ale někde se mi potom při krájení odlupovala.

  • Jana Han | 23. 8. 2005 11:29

    Muzete do testa pridat i nahrubo nasekane orechy a nastrouhanou pomerancovou kusu . Ty orechy hodne nahrubo. Recept je perfekt. Jana Han

  • Jana Tichá | 23. 8. 2005 09:54

    Taky máme v neděli pouť (1. !) Tak asi taky upeču :-)))

  • Jana z VM | 23. 8. 2005 09:52

    Evčo, pěkně jste mě nalákala!! Máme v neděli pouť, tak vyzkouším opět něco nového:)

  • Evca | 22. 8. 2005 18:57

    Upekla jsem tuto buchtu ve ctvrtek odpoledne a v patek uz nebylo co jist.Je to velika lahudka a vsem doporucuji vyzkouset.Moc si pochutnate.

  • andrea koliková | 26. 1. 2005 17:30

    tento recept je super

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hera Mandle Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Americká pizza

Americká pizza

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Plněný lilek (melanzane ripiene)

Čočka s vejcem a párkem

Čočka s vejcem a párkem

Řezy s černým rybízem

Řezy s černým rybízem

Buchta z meruněk

Buchta z meruněk

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Nádivkové muffiny

Nádivkové muffiny

Jednoduchá žampionová směs

Jednoduchá žampionová směs

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

165
Dýňová tortila
Dýňová tortila
150
Máslové řízky
Máslové řízky
103
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
69
Svíčková z kuřete
Svíčková z kuřete
53
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz 5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

5 let od smrti Hany Krampolové (†59): Smutný pohled na opuštěný hrob

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Banánové kostky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact