• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánová roláda

autor: uzasna.brunetka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 300
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      ks banány velké
  • Čokoládová poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 150
      g ztužený tuk nebo máslo
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
2
Rozdělíme na dvě části a dáme péct na plech, který jsme předtím vyložili vymaštěným papírem na pečení, posypaným moukou.
3
Kondenzované mléko (ještě v uzavřené konzervě) dáme vařit na dvě hodiny do hrnce s vodou, aby zkaramelizovalo. Po vychladnutí otevřeme, dáme do mísy, přidáme máslo, dobře šlehačem ušleháme, přilijeme rum a rozetřeme na pláty.
4
Banány oloupeme, rozložíme na pláty, které potom svineme do rolády. Povrch též potřeme krémem, uhladíme a polijeme čokoládovou polevou.
5
Poznámka: z tohoto rozpisu připravíme dvě rolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 7. 9. 2014 16:31

    Opravdu skvely recept, delala jsem jen polovicni testo a je moc dobre :)

  • Anonym | 11. 2. 2007 16:49

    Moniko, papír raději lehce pomastěte rozehřátým tukem. Pečte ve vyhřáté troubě jenom chviličku - tak 8 - 10 minut. V polevě je přehnné množství tuku, to je jasné, že s rolády Vám steče. Příště dejte na 100 g čokolády maximálně 50 g tuku a roládu potřete nožem.

  • Monika | 11. 2. 2007 12:31

    moc dobré! včera jsem zkoušela... jenom jsem měla takový malý problém-vyhodila sem 2 těsta,protože sem nevěděla,na kolik a jak dlouho jí péct! to 3 těsto už mi bylo vyhodit.:) přilepilo se mi to na papír a trhalo se to. a taky mi stekla ta čokoládová poleva... nevíte co s tím? děkuji!

  • Hana Rožníčková | 30. 1. 2007 13:24

    Iris, na konci receptu je poznámka: Z TOHOTO ROZPISU JSOU 2 ROLÁDY.

  • iris | 30. 1. 2007 13:11

    Mám tomu rozumět tak, že jsou z toho 2 rolády? Nebo ty pláty dám na sebe a je jedna?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kondenzované mléko Máslo Olej Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlý ovocný koláč

Rychlý ovocný koláč

Bábovka z majonézy

Bábovka z majonézy

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Kuřecí řízky Ondráš

Kuřecí řízky Ondráš

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Květákové řízky

Květákové řízky

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

1216
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
74
Piškotová roláda s mascarpone
Piškotová roláda s…
39
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
36
Chlebíčky (nejen) pro chlapy
Chlebíčky (nejen) pro…
33
Nekynuté těsto na pizzu
Nekynuté těsto na pizzu

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Šeredová odtajnila soukromí: Dcera jako princeznička!

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Denní horoskop na středu 13. 8. 2025: Kdo by měl dnes následovat svou intuici a kdo dostane skvělou nabídku?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

Pořád dokola a stejně milované? České seriály jsou trvalým fenoménem našich obýváků

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact