• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánová roláda

autor: uzasna.brunetka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 300
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      ks banány velké
  • Čokoládová poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 150
      g ztužený tuk nebo máslo
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
2
Rozdělíme na dvě části a dáme péct na plech, který jsme předtím vyložili vymaštěným papírem na pečení, posypaným moukou.
3
Kondenzované mléko (ještě v uzavřené konzervě) dáme vařit na dvě hodiny do hrnce s vodou, aby zkaramelizovalo. Po vychladnutí otevřeme, dáme do mísy, přidáme máslo, dobře šlehačem ušleháme, přilijeme rum a rozetřeme na pláty.
4
Banány oloupeme, rozložíme na pláty, které potom svineme do rolády. Povrch též potřeme krémem, uhladíme a polijeme čokoládovou polevou.
5
Poznámka: z tohoto rozpisu připravíme dvě rolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 7. 9. 2014 16:31

    Opravdu skvely recept, delala jsem jen polovicni testo a je moc dobre :)

  • Anonym | 11. 2. 2007 16:49

    Moniko, papír raději lehce pomastěte rozehřátým tukem. Pečte ve vyhřáté troubě jenom chviličku - tak 8 - 10 minut. V polevě je přehnné množství tuku, to je jasné, že s rolády Vám steče. Příště dejte na 100 g čokolády maximálně 50 g tuku a roládu potřete nožem.

  • Monika | 11. 2. 2007 12:31

    moc dobré! včera jsem zkoušela... jenom jsem měla takový malý problém-vyhodila sem 2 těsta,protože sem nevěděla,na kolik a jak dlouho jí péct! to 3 těsto už mi bylo vyhodit.:) přilepilo se mi to na papír a trhalo se to. a taky mi stekla ta čokoládová poleva... nevíte co s tím? děkuji!

  • Hana Rožníčková | 30. 1. 2007 13:24

    Iris, na konci receptu je poznámka: Z TOHOTO ROZPISU JSOU 2 ROLÁDY.

  • iris | 30. 1. 2007 13:11

    Mám tomu rozumět tak, že jsou z toho 2 rolády? Nebo ty pláty dám na sebe a je jedna?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kondenzované mléko Máslo Olej Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Flamendří česnečka

Flamendří česnečka

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Bílá kuřecí omáčka se žampiony

Linecké košíčky

Linecké košíčky

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Karamelové řezy od Gizky

Karamelové řezy od Gizky

Kuře v zelenině

Kuře v zelenině

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

49
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
43
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
36
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
24
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
22
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Jiří Lábus (75): Konec s hraním v seriálech! Řekl důvod

Jiří Lábus (75): Konec s hraním v seriálech! Řekl důvod

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact