• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánová roláda

autor: uzasna.brunetka
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová roláda
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 8
      ks vejce
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 6
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      balíček vanilkový cukr
  • Náplň
    • 1
      plechovka kondenzované mléko
    • 300
      g máslo
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 4
      ks banány velké
  • Čokoládová poleva
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 150
      g ztužený tuk nebo máslo
    • 1
      lžička olej

Postup přípravy receptu

1
Z bílků s cukrem a vanilkou ušleháme tuhý sníh, dobře do něj zašleháme žloutky, přidáme hladkou mouku, kakao a zlehka zamícháme.
2
Rozdělíme na dvě části a dáme péct na plech, který jsme předtím vyložili vymaštěným papírem na pečení, posypaným moukou.
3
Kondenzované mléko (ještě v uzavřené konzervě) dáme vařit na dvě hodiny do hrnce s vodou, aby zkaramelizovalo. Po vychladnutí otevřeme, dáme do mísy, přidáme máslo, dobře šlehačem ušleháme, přilijeme rum a rozetřeme na pláty.
4
Banány oloupeme, rozložíme na pláty, které potom svineme do rolády. Povrch též potřeme krémem, uhladíme a polijeme čokoládovou polevou.
5
Poznámka: z tohoto rozpisu připravíme dvě rolády.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucka | 7. 9. 2014 16:31

    Opravdu skvely recept, delala jsem jen polovicni testo a je moc dobre :)

  • Anonym | 11. 2. 2007 16:49

    Moniko, papír raději lehce pomastěte rozehřátým tukem. Pečte ve vyhřáté troubě jenom chviličku - tak 8 - 10 minut. V polevě je přehnné množství tuku, to je jasné, že s rolády Vám steče. Příště dejte na 100 g čokolády maximálně 50 g tuku a roládu potřete nožem.

  • Monika | 11. 2. 2007 12:31

    moc dobré! včera jsem zkoušela... jenom jsem měla takový malý problém-vyhodila sem 2 těsta,protože sem nevěděla,na kolik a jak dlouho jí péct! to 3 těsto už mi bylo vyhodit.:) přilepilo se mi to na papír a trhalo se to. a taky mi stekla ta čokoládová poleva... nevíte co s tím? děkuji!

  • Hana Rožníčková | 30. 1. 2007 13:24

    Iris, na konci receptu je poznámka: Z TOHOTO ROZPISU JSOU 2 ROLÁDY.

  • iris | 30. 1. 2007 13:11

    Mám tomu rozumět tak, že jsou z toho 2 rolády? Nebo ty pláty dám na sebe a je jedna?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krystal Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kondenzované mléko Máslo Olej Vanilkový cukr Vejce Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatová pizza

Rajčatová pizza

Krůtí stehna se zeleninou

Krůtí stehna se zeleninou

Kuřecí plátky v alobalu

Kuřecí plátky v alobalu

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny

Karamelové oplatkové řezy

Karamelové oplatkové řezy

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Polévka z vepřových kostí s haluškami

Rohlíčky s nugátovou náplní

Rohlíčky s nugátovou náplní

Vynikající těstovinový salát se špenátem

Vynikající těstovinový salát se…

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

51
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
32
Ratatouille IV.
Ratatouille IV.
23
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Dominika kontra Ivana! Válku Gottových zvrátil osud

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

Veronika Žilková naletěla na podvodnou SMS: Okradli ji o obří částku!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Banánová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact