• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks banány
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 150
      ml smetana ke šlehání
  • Třtinové želé
    • 200
      ml voda
    • 50
      g melasa
    • 10
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 25
      g želatina (rostlinná)

Postup přípravy receptu

1
//Není to jen želatina a agar-agar, nezbytnou pomůckou molekulární gastronomie je i sifonová láhev s bombičkami. V té se vytvářejí tzv. espumy, tedy pěny. Katalánský šéfkuchař Ferrán Adria byl první, kdo ve své restauraci začal podávat nejrůznější jídla ve formě espumy, tedy pěny. Jak jeho postupy, tak toto španělské slovo pevně zakotvilo na jídelníčcích i ve slovnících moderních kuchařů po celém světě. Na espumu máte i Vy – stačí si pořídit sifonovou láhev.//
2
**Obr. 1**
3
\\
4
Rozkrojte 2 banány a vyjměte dužninu.
5
**Obr. 2**
6
\\
7
Rozehřejte 200 g čokoládové polevy. Pomocí štětce vytřete vnitřek banánových slupek polevou a dejte do chladu ztuhnout. Nejrychleji to půjde v mrazáku.
8
**Obr. 3**
9
\\
10
Banány nakrájejte na plátky (měli byste jich mít 300 g) a rozmixujte je se 100 g krupicového cukru, 50 ml citronové šťávy a 150 ml 30% smetany. Směs přeceďte přes jemné síto, naplňte do láhve, uzavřete a pusťte 2 bombičky. Lehce protřepejte a dejte na 1 hodinu do ledničky.
11
**Obr. 4**
12
\\
13
Až poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně sloupněte. Získáte křehké čokoládové lodičky.
14
**Obr. 5**
15
\\
16
Čokoládové lodičky pak plňte ze sifonové láhve jemnou banánovou espumou. Doplňte čerstvým ovocem a třtinovým želé.
17
**Třtinové želé**
18
\\
19
V kastrůlku rozmíchejte 200 ml vody s 50 g melasy, 10 g přírodního krupicového cukru a špetkou soli. Vmíchejte 25 g rostlinné želatiny a přiveďte k varu. Směs nalijte do malé misky s rovným dnem, vyložené fólií na potraviny, a nechte ztuhnout. Pak želé nakrájejte na požadované tvary.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah1 | 26. 3. 2015 13:22

    Proč mají lodičky zespodu jinou barvu než čokoládovou?

  • nikah | 26. 3. 2015 13:20

    Proč mají lodičky vespod jinou než čokoládovou barvu?

  • Krtek | 8. 2. 2015 17:12

    Pozor, ne sifonovou, ale šlehačkovou lahev. Plyn není CO2, ale N2O!!! A množství je na 1L profi láhev. Do běžných domácích poloviční množství.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hnědý cukr Melasa Smetana ke šlehání Sůl Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Arabské lodičky pide s různými náplněmi

Arabské lodičky pide s různými…

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Pstruh na mandlích

Pstruh na mandlích

Svařák

Svařák

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Bábovka s vaječným likérem a jablky

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Italská rybí polévka „caciucco“

Italská rybí polévka „caciucco“

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

116
Dýňová tortila
Dýňová tortila
70
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
41
Vanilkové rohlíčky VI.
Vanilkové rohlíčky VI.
39
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
37
Tousty do školy
Tousty do školy

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bleskovka - dort
Banánová bleskovka - dort
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
Banánová kaše
Banánová kaše
Banánová kopule
Banánová kopule
Banánová mlska
Banánová mlska
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact