• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks banány
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 150
      ml smetana ke šlehání
  • Třtinové želé
    • 200
      ml voda
    • 50
      g melasa
    • 10
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 25
      g želatina (rostlinná)

Postup přípravy receptu

1
//Není to jen želatina a agar-agar, nezbytnou pomůckou molekulární gastronomie je i sifonová láhev s bombičkami. V té se vytvářejí tzv. espumy, tedy pěny. Katalánský šéfkuchař Ferrán Adria byl první, kdo ve své restauraci začal podávat nejrůznější jídla ve formě espumy, tedy pěny. Jak jeho postupy, tak toto španělské slovo pevně zakotvilo na jídelníčcích i ve slovnících moderních kuchařů po celém světě. Na espumu máte i Vy – stačí si pořídit sifonovou láhev.//
2
**Obr. 1**
3
\\
4
Rozkrojte 2 banány a vyjměte dužninu.
5
**Obr. 2**
6
\\
7
Rozehřejte 200 g čokoládové polevy. Pomocí štětce vytřete vnitřek banánových slupek polevou a dejte do chladu ztuhnout. Nejrychleji to půjde v mrazáku.
8
**Obr. 3**
9
\\
10
Banány nakrájejte na plátky (měli byste jich mít 300 g) a rozmixujte je se 100 g krupicového cukru, 50 ml citronové šťávy a 150 ml 30% smetany. Směs přeceďte přes jemné síto, naplňte do láhve, uzavřete a pusťte 2 bombičky. Lehce protřepejte a dejte na 1 hodinu do ledničky.
11
**Obr. 4**
12
\\
13
Až poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně sloupněte. Získáte křehké čokoládové lodičky.
14
**Obr. 5**
15
\\
16
Čokoládové lodičky pak plňte ze sifonové láhve jemnou banánovou espumou. Doplňte čerstvým ovocem a třtinovým želé.
17
**Třtinové želé**
18
\\
19
V kastrůlku rozmíchejte 200 ml vody s 50 g melasy, 10 g přírodního krupicového cukru a špetkou soli. Vmíchejte 25 g rostlinné želatiny a přiveďte k varu. Směs nalijte do malé misky s rovným dnem, vyložené fólií na potraviny, a nechte ztuhnout. Pak želé nakrájejte na požadované tvary.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah1 | 26. 3. 2015 13:22

    Proč mají lodičky zespodu jinou barvu než čokoládovou?

  • nikah | 26. 3. 2015 13:20

    Proč mají lodičky vespod jinou než čokoládovou barvu?

  • Krtek | 8. 2. 2015 17:12

    Pozor, ne sifonovou, ale šlehačkovou lahev. Plyn není CO2, ale N2O!!! A množství je na 1L profi láhev. Do běžných domácích poloviční množství.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hnědý cukr Melasa Smetana ke šlehání Sůl Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Rybí pomazánka s tvarohem

Rybí pomazánka s tvarohem

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Metr (šachovnice)

Metr (šachovnice)

Marinované špízy

Marinované špízy

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Knedlíčky s bylinkami ze strouhanky

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
15
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bleskovka - dort
Banánová bleskovka - dort
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
Banánová kaše
Banánová kaše
Banánová kopule
Banánová kopule
Banánová mlska
Banánová mlska
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact