• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Napište svůj komentář k receptu

Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks banány
    • 200
      g čokoládová poleva
    • 100
      g cukr krupice
    • 50
      ml citronová šťáva
    • 150
      ml smetana ke šlehání
  • Třtinové želé
    • 200
      ml voda
    • 50
      g melasa
    • 10
      g hnědý cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 25
      g želatina (rostlinná)

Postup přípravy receptu

1
//Není to jen želatina a agar-agar, nezbytnou pomůckou molekulární gastronomie je i sifonová láhev s bombičkami. V té se vytvářejí tzv. espumy, tedy pěny. Katalánský šéfkuchař Ferrán Adria byl první, kdo ve své restauraci začal podávat nejrůznější jídla ve formě espumy, tedy pěny. Jak jeho postupy, tak toto španělské slovo pevně zakotvilo na jídelníčcích i ve slovnících moderních kuchařů po celém světě. Na espumu máte i Vy – stačí si pořídit sifonovou láhev.//
2
**Obr. 1**
3
\\
4
Rozkrojte 2 banány a vyjměte dužninu.
5
**Obr. 2**
6
\\
7
Rozehřejte 200 g čokoládové polevy. Pomocí štětce vytřete vnitřek banánových slupek polevou a dejte do chladu ztuhnout. Nejrychleji to půjde v mrazáku.
8
**Obr. 3**
9
\\
10
Banány nakrájejte na plátky (měli byste jich mít 300 g) a rozmixujte je se 100 g krupicového cukru, 50 ml citronové šťávy a 150 ml 30% smetany. Směs přeceďte přes jemné síto, naplňte do láhve, uzavřete a pusťte 2 bombičky. Lehce protřepejte a dejte na 1 hodinu do ledničky.
11
**Obr. 4**
12
\\
13
Až poleva v banánových slupkách ztuhne, slupky opatrně sloupněte. Získáte křehké čokoládové lodičky.
14
**Obr. 5**
15
\\
16
Čokoládové lodičky pak plňte ze sifonové láhve jemnou banánovou espumou. Doplňte čerstvým ovocem a třtinovým želé.
17
**Třtinové želé**
18
\\
19
V kastrůlku rozmíchejte 200 ml vody s 50 g melasy, 10 g přírodního krupicového cukru a špetkou soli. Vmíchejte 25 g rostlinné želatiny a přiveďte k varu. Směs nalijte do malé misky s rovným dnem, vyložené fólií na potraviny, a nechte ztuhnout. Pak želé nakrájejte na požadované tvary.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Svěží dort / řez s bezinkovým želé

Ovocná želé lízátka

Ovocná želé lízátka

Ovocné mléčné želé

Ovocné mléčné želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah1 | 26. 3. 2015 13:22

    Proč mají lodičky zespodu jinou barvu než čokoládovou?

  • nikah | 26. 3. 2015 13:20

    Proč mají lodičky vespod jinou než čokoládovou barvu?

  • Krtek | 8. 2. 2015 17:12

    Pozor, ne sifonovou, ale šlehačkovou lahev. Plyn není CO2, ale N2O!!! A množství je na 1L profi láhev. Do běžných domácích poloviční množství.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Nepečené Zákusky Dezerty Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citronová šťáva Čokoládová poleva Cukr krupice Hnědý cukr Melasa Smetana ke šlehání Sůl Voda Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Staročeské zelníky s bramborami

Staročeské zelníky s bramborami

Chlebové knedlíky

Chlebové knedlíky

Maminčina drožďová pomazánka

Maminčina drožďová pomazánka

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

"Wiener Schnitzel" á la šéfkuchař

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Jogurtové muffiny

Jogurtové muffiny

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Lehké Cookies

Lehké Cookies

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

111
Dýňová tortila
Dýňová tortila
96
Máslové řízky
Máslové řízky
67
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
38
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
34
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Banánová bábovka
Banánová bábovka
Banánová bleskovka - dort
Banánová bleskovka - dort
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
Banánová kaše
Banánová kaše
Banánová kopule
Banánová kopule
Banánová mlska
Banánová mlska
  • Recepty.cz
  • Banánová espuma v čokoládové skořepině se třtinovým želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact