• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
Napište svůj komentář k receptu

Balsamikový dresink

autor: hanazealand
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balsamikový dresink
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • olivový olej
    • balzamikový ocet
    • dijonská hořčice nebo podobného typu
    • med
    • cukr
    • pepř mletý čerstvě namletý

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru postupně všechno přidáváme a rozmixujeme. Všeho podle chuti. Vychází to asi na tři díly oleje, jeden díl octa, lžíci medu, lžíci cukru, lžíci hořčice, malou lžičku pepře a možná špetku soli. Každý musí podle chuti sám. Dresink nesmí být moc ostrý. Má být trochu hustý.
2
Do větší mísy natrhám salát, přidám jakoukoliv zeleninu (rajčata, červenou cibuli na proužky, okurku na půlkolečka, dýňová semínka), přidám trochu dresinku, ne moc a rukou lehce promíchám. Výborně se hodí v kombinaci s masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Libečkový dresink

Libečkový dresink

Dresink 1000 ostrovů

Dresink 1000 ostrovů

Dresink ke grilovanému masu

Dresink ke grilovanému masu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hrbek Apina | 24. 6. 2008 13:44

    Ja delam tento dressing tak, ze do neho pridam jeste strouzek cesneku a trochu sardelove pasty, pouze spetku cukru a zadny med. Vse rozmixuji. Doporucuji vyzkouset.

  • Alexandra Daňková | 24. 6. 2008 11:37

    super dresink, sice jsem ho zatím zkusila bez zeleniny, jen tak na lžičku a je moc dobrý, dělala jsem ho bez toho medu a cukru a s 1 stroužkem česneku a opravdu moc dobrý a má i takovou nasládlou chuť kvůli tomu bals.octu, takže tam ten cukr není ani potřeba

  • anna | 11. 3. 2007 06:07

    Ja pouzivan namiesto cukru alebo medu domacu jahodovu alebo malinovu zavaraninu (ked nechcete mat zrnka, prepasirujte cez sitko). Cesnak moze byt aj praskovy - chut je jemnejsia.

  • Eli | 9. 3. 2007 08:54

    Holky mate pravdu, taky davam cesnek - a pak je to ten nejlepsi salatovy dresing co znam..

  • Lenka Kristová | 8. 3. 2007 23:12

    Skvělý dresing, bez cukru a s česnekem používám i k naložení plátků masa.

  • Jana | 8. 3. 2007 19:32

    Take delam tento dresink.Chtela bych upresnit mnozstvi.Meri se na 1/4 l hrnek.Med nedavam,ale pridam rozdrceny cesnek.1/4 hrnku balsamikoveho octa,pridame lzicku soli a lzicku dijon horcice,rozmichame a prilivame 2/3 hrnku olivoveho oleje.Opeprime a pridame rozdrceny cesnek.Vyborny na listovy salat,jak jiz pise Eli.

  • Eli | 8. 3. 2007 11:09

    Tak tenhle dresink je velka dobrota, delam ho temer ke kazdemu salatu, jen vynechavam cukr. A Do salatku jeste pridavam piniove orisky a nekdy i rozinky. Vyborny je taky listovy salat s timto dresinkem a na kousky pokrajenym kozim syrem..

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Cukr Dijonská hořčice Med Olivový olej Pepř mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švestkový koláč II.

Švestkový koláč II.

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Čočková polévka z komentářů

Čočková polévka z komentářů

Babiččin sádlový koláč

Babiččin sádlový koláč

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Bramborové noky s kuřetem a zelím

Veganský thajský sójový guláš

Veganský thajský sójový guláš

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Masové knedlíčky v rajské omáčce

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Pravá Hoisin čína s nudlemi

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

48
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
27
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
22
Dršťková polévka
Dršťková polévka
21
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
13
Karamelový  krém
Karamelový krém

Zajímavé články

Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
AHA.cz Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Nečekané rozhodnutí Matušových: Bohuš balí kufry!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

Vánoční trable Boho a Langmajera: Potopa a p*ča při čištění odpadu!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

  • Recepty.cz
  • Balsamikový dresink
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact