• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
Napište svůj komentář k receptu

Balkánské řezy

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balkánské řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balení listové těsto
    • 200
      g balkánský sýr
    • 200
      g sýr
    • 250
      g tvaroh
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžička mletá paprika
    • 2
      ks vejce

Postup přípravy receptu

1
Těsta rozdělíme na 4 pláty a vyválíme do velikosti zapékací mísy. Balkán utřeme s tvarohem a 1 vejcem - pokud je hmota příliš hustá, rozředíme trochou mléka. Mleté maso lehce osolíme - doporučuji nejdřív balkán ochutnat, jak moc je slaný, už se mi podařilo toto jídlo přesolit! Okořeníme a přidáme nastrouhaný česnek a 1 vejce.
2
Dno zapékací mísy vymastíme olivovým olejem a dáme první plát těsta, potřeme také olejem. Přidáme polovinu balkánské směsi, druhý plát těsta - propíchat vidličkou, potřít olejem a dát polovinu směsi mletého masa, na které poklademe na proužky pokrájenou cibuli. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
3
Vrch tvoří plát také propíchaný a potřený olejem. Pečeme asi 20 minur. Poté posypeme sýrem a zapékáme dalších cca 20 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Balkánské chleby

Balkánské chleby

Balkánské kapsy

Balkánské kapsy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 30. 4. 2011 18:04

    Toto přece není moučník......!

  • Klárka | 10. 2. 2007 18:15

    tak jsem dnes zkoušela a teda těsto jsem propíchala jak psala p.englická jen jsem neolejovala a krásně se to propeklo.Bylo to moc dobré,měli jsme k tomu jen zeleninový salát a moc jsme si pochutnali...určitě budu opakovat,jen třebas s nějakou obmněnou:o)))

  • Lenka Kristová | 9. 2. 2007 17:32

    Lenko S., filo těsto je podobné listovému, vyvaluje se úplně dotenounka a není tolik mastné.

  • cicolina | 9. 2. 2007 11:03

    K tomu nepropečému těstu uvnitř - jen mě tak napadlo, co si ty prostřední pláty lístkového těsta předpéct samotné, nechat vychladit a pak vrstvit a upéct podle návodu?;-)

  • Tereza Jarčušková | 9. 2. 2007 09:57

    Lenka, vyhľadajte si na tomto webw recept, je tu uverejnený.

  • Lenka S | 9. 2. 2007 09:24

    Airan nebo Lenko Kristová, co je to, prosím vás, filo těsto, v životě jsem to neslyšela. Díky za vysvětlení.

  • Jára | 9. 2. 2007 08:44

    Marketka a na jakém stupni to pečeš?

  • Airan | 8. 2. 2007 19:00

    Pani Kristova, to same tvrdim i ja:-)) Filo testo se mi propece ale listove bohuzel ne, i kdyz ho propicham jak radi pani Englicka. Proste uprostred z listoveho testa mam nedopecene mastne testo ale mozna je vina v troube...nebo v rukach, kdo vi:-))

  • englis | 7. 2. 2007 10:25

    kdyz se to testo propicha tim muze unikat para tak se krasne propece,nikdy se mi nestalo ze bych nemela listove testo propecene....ani takto vrstvene...

  • Lenka Kristová | 6. 2. 2007 22:07

    Airan, já dělám filo těsto podle mé tchýně a každou část náplně motám s těstem do tvaru šneka.Tak zaplním celý plech a nikdy se mi nestalo, že by se nepropeklo. Náplň dávám buď masovou, nebo balkán s vejci, nebo špenát nebo nasladko s cuketou, vejci a kondenzovaným mlékem. Peču v plynové troubě a výsledek je vždy vpoho.

  • Airan | 6. 2. 2007 17:05

    Rada bych se s vami podeli o sve zkusenosti - listove testo na vrstvi se v prostredku nepropece. Bud jeden plat, napln a dalsi nahoru anebo kazdy plat svynout jako roladu. Ani baklava, ktera ma uplne suchou napln (orechy a skorice) se mi uprostred nepropekla. Ten recept je aktualni jen s filo testo, to neni tukove jako listove a nadherne se propece. Nechci tim zpochybnovat recept pani Englicke, jen vychazim ze svych zkusenosti:-)

  • engliš | 6. 2. 2007 15:53

    no vidíte asi neumím počítat,jo jasně 5.osvědčilo se mi i listové těsto již naplátkované,chuťově je o něco lepší a není tak silné...

  • Simča Sládková | 6. 2. 2007 11:08

    Markétko, nějak mi navycházejí počty - píšeš rozděli těsto na 4 díly, na dno dáš první díl těsta, na něj půlku směsi s balkánem. dáš druhý kus těsta, na něj půlku masové směsi. Opět - třetí - plát těsta a zbylou půlku směsi s bakánem a pak 4. plát těsta a zbylou půlku masové směsi. Ale současně píšeš, že se končí plátem těsta. Koupila jsem dnes lístkové těsto že to vyzkouším, koukám na recept a tak jsem se zasekla - buď je chybka v počtu dílů těsta a musí jich být 5, nebo se nemůže končit těstem.... Prosím o upřesnění, ať to můžu vyzkoušet. Díky Simča

  • engliš | 6. 2. 2007 09:51

    hmhmh,a jaký jste použila tvaroh paní Evičko,pokud ve vaničce je dost pravděpodobné že vám s toho vznikla kašička a hmota neměla být příliš řídká-když se vám zdála měla jste tam dát jěště jedno vajíčko..nevím jak je možne,že jste to měla mastné,je snad jasné,že oleje použijeme jen tolik abychom navlhčili těsto!!jinak pokrm jsem dělala několikrát!!!sama jsem ho vymyslela...pěkný den.

  • Lenka Kristová | 5. 2. 2007 18:10

    Evo, asi někde nastala chyba. Možná jste dali více mléka. Já tohle jídlo dělám už dlouho, to mleté maso nejdřív osmahnu na cibulce, odleju tuk a potom dávám do jídla. Markéta tady má skvělé recepty, takže si nemyslím,že by zde dala recept totálně špatný.

  • Anonym | 5. 2. 2007 09:47

    Bohužel jsme to celé vyhodili, uprostřed byly pláty rozmáčeného, neupečeného těsta, hrozně mastného. Pochybuji, že to autorka dělala, protože by musela zjistit, že recept je totálně špatnýTímto jí děkujeme a byla by to jasná 5!!! Eva

  • anny anny | 30. 1. 2007 22:48

    Fí ha,takové lasagne po česku.Zajímavé a myslím,že dost vydatné.Já bych to viděla bez brambor,Markétko,k tomu zeleninový salátek a budu mít boule za ušima.

  • engliš | 29. 1. 2007 16:52

    nejlépe k tomu chutnají americké brambůrky zalité kečupem :o)))

  • Gábina Houšková | 29. 1. 2007 13:59

    hmmm to vypadá moc dobře, určitě vyzkouším

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Bazalka Česnek Cibule Listové těsto Mletá paprika Mleté maso Pepř mletý Sůl Sýr Tvaroh Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Bagely

Bagely

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Domácí šátečky (nejen) s tvarohem

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

54
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
49
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
29
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
28
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
26
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Vémola utěšuje nešťastnou Lelu: Náplast na bolest za 100 tisíc!

Vémola utěšuje nešťastnou Lelu: Náplast na bolest za 100 tisíc!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

  • Recepty.cz
  • Balkánské řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact