• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
Napište svůj komentář k receptu

Balatonský guláš (od K. Gotta)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Balatonský guláš (od  K. Gotta)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g hovězí svíčková
    • 2
      ks cibule velká
    • 300
      g brambory syrové
    • sůl
    • 3
      ks zelená paprika 2-3
    • 3
      ks rajčata 2-3
    • 40
      g sádlo
    • 1
      stroužek česnek
    • 0,50
      lžička paprika - sladká
    • kmín na špičku nože

Postup přípravy receptu

1
Na sádle osmahneme jemně pokrájenou cibuli, přidáme maso nakrájené na malé kostky, osolíme a dusíme ve vlastní šťávě asi půl hodiny. Pak přilijeme trochu vody, přidáme brambory pokrájené na kostky, utřený česnek a dokořeníme kmínem a sladkou paprikou. Nakonec přidáme čerstvou papriku pokrájenou na proužky a čerstvá oloupaná rajčata pokrájená na kolečka. Přilijeme trochu vody a vše společně dusíme, až brambory změknou.
2
Milovníci ostřejších jídel mohou přidat špetku mleté pálivé papriky nebo feferonku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým zelím

Zelný eintopf aneb guláš s hlávkovým…

Bramborový guláš III.

Bramborový guláš III.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Antonia Kalabusínová | 13. 8. 2010 18:36

    Nikde nie je potvrdené, ze recept je skutocne od p. Gotta. Ja na tom nevidím nic zlého, ak niekto pouzije svieckovú aj na hamburger. To je predsa vec kazdého. Co ma ale viacej prekvapilo, je príspevok bez mena (--), ze niekto ide na dovolenku varit. Tak ste na dovolenke, alebo?Recept je dobrý, ale v nom nenachádzam nic, co by ho malo spájat s Balatónom. Bezný gulás zo stanicného bufetu (okrem tej svieckovej...).

  • Martin JAROLÍMEK | 7. 2. 2010 17:58

    Recept jsem vyzkoušel a uspěl jsem s ním i u mého bratra-mistra kuchaře:-) Místo svíčkové jsem samozřejmě použil kližku, místo čerstvých rajčat jsem použil sterilovaná loupaná rajčata. A jednou tolik brambor, "guláš" je potom pěkně hustý. Kmínem a paprikou také není třeba tak šetřit.

  • Adam Sedal | 17. 8. 2009 07:44

    Guláš ze svíčkové si může uvařit opravdu jen Gott a jemu podobní.Ne že bych chtěl být "chtivoň"ale svíčkovou,i falešnou,využiji mnohem mnohem lépe v jiných receptech.Na guláš jen klížku z mladého býka,(neboť z krávy je maso "mléčné")nebo z krku.

  • evik | 22. 2. 2008 17:50

    tento guláš je výborný,dělala jsem ho už několikrát sice z falešné svíčkové,ale je opravdu dobrý,takže stačí dát zadní hovězí ,nemusí být pravá svíčková a je to taky výborné

  • Lusinda | 12. 11. 2007 14:58

    Tak tuto situaci důvěrně znám Zuzi,u nás nepochodí ani kuřecí steheh. řízek.:)))Dcera asi bude preparátor a manžel se minul povoláním.

  • Zuzana Šindlerová | 12. 11. 2007 14:21

    Taky jsem přispěla receptem, který mám zase od Karla Vágnera, jmenuje se minutkový guláš Petřín, taky v původním receptu je svíčková. Vařím jej z falešné svíčkové a je perfektní. Věřím tomu, že nad kližku není, ale doma bych s ní neuspěla, děti mně preparují i kuřecí prsa a hledají v nich "tlusté maso".

  • Anonym | 12. 11. 2007 14:09

    Proč ten despekt, pane Krybusi? Gott opravdu vaří, to je celkem známo. A minutkový guláš se vaří ze svíčkové, roštěné apod. Není se čemu vysmívat!!

  • Marek Najman | 12. 11. 2007 09:55

    Hele Karle, ten guláš, to ti povidám... Ten musíš zvlááádnout sáááám...

  • - - | 10. 9. 2007 15:56

    Dělala jsem guláš ze svíčkové na dovolené v Chorvatsku a byl vynikající.

  • Jitka Bublová | 3. 9. 2007 12:48

    Nejsem autor, ale koukám, že už zase někdo hodnotil 4, určitě bez vyzkoušení. Taky bych určitě nedělala tenhle guláš (možná spíš eintopf) ze svíčkové, ale z kližky by to vůbec nemuselo být špatné jídlo (samozřejmě delší doba dušení, ale určitě by to šlo vrazit do papíňáku a je to raz dva. Vyzkouším to a dám vědět.

  • Marcel Kikolka | 28. 8. 2007 10:16

    Karle,rád bych věřil tomu,že vařit umíš,ale tohle zkoušet vařit určitě nebudu.A guláš ze svíčkové už vůbec ne.Podle mě je na guláš nejlepší hovězí klížka z mladého býka,ale jinak "dobrou chuť".

  • Anonym | 27. 8. 2007 14:40

    Pokud někdy v příštím životě budu taky obírat všechny své spoluobčany na naprosto absurdních poplatcích z každého počítače, tiskárny, kopírky, fotaaprátu, kamery, z každého prázdného cédéčka a diskety, z každé vyvolané fotografie nebo fotokopie a zdůvodňovat to "ochranou svých autorských práv",- to ještě navíc zcela bez ohledu na to, zda si ti mnou okrádfní spoluobčané fotí svoje děti nebo třebas svůj vlastní rodný list, nebo na počítači třebas vedou vlastní účetnictví, možná budu i vařit guláš ze svíčkové. Ale jako mafián nebudu tak blbá, abych o tom, jak ten guláš vařím, veřejně vykládala.

  • Anonym | 25. 8. 2007 22:35

    Guláš ze svíčkové? Fakt jen pro Gotta

  • Kamil Krybus | 25. 8. 2007 21:31

    Cha cha cha, chtěl bych vidět vařit Gotta. A guláš s bramborami a zeleninou ze svíčkové podlívaný vodou - tak to už je fakt hustý.

  • Antonín Šebek | 22. 8. 2007 17:41

    1/ Nevím, co je na tom kromě té svíčkové neobvyklého, aby to muselo být přímo od pánaboha.2/Nazvat takovéto jídlo právě Balatonským gulášem je trochu lapsus. Maďaři totiž pod pojmem guláš myslí něco co je blízké naší gulášové polévce. Naše pojetí guláše je u Maďarů "perkelt". Jsem přesvědčen, že i toto Mistr Karel ví. 3/Ale k jídlu to bude.

  • Anonym | 22. 8. 2007 16:12

    Nejsem Goťák, abych dělala guláš ze svíčkové.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Smažení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Cibule Hovězí svíčková Kmín Paprika - sladká Rajčata Sádlo Sůl Zelená paprika
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Lahůdkový guláš s fazolkami

Lahůdkový guláš s fazolkami

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Cizrnová polévka s řapíkatým celerem

Flíčky se zelím

Flíčky se zelím

Pravé řecké Pasticcio

Pravé řecké Pasticcio

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky, krokety)

Jednoduché sýrové řízky (karbanátky,…

Fazolové ragú se zeleninou

Fazolové ragú se zeleninou

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

40 minut
Houbové ragú s nudlemi

Houbové ragú s nudlemi

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …
37
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
32
Míša řezy
Míša řezy
31
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…

Zajímavé články

Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé podzimní blaho!
Skořicové šneky 2x jinak: Upečte si voňavé…
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe než originální verze s masem
Zapomeňte na kuře! Květákové kung-pao chutná lépe…
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak se dají zpracovat
Dýňová semínka nepatří do koše! Ukážeme vám, jak…
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
AHA.cz Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Krach vztahu u Dolanských! Syn Max promluvil

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Jaký strom vám přiřadili druidové? Najděte svou povahu v keltském horoskopu

Blesk pro ženy V šatníku českých političek: Kdo má styl na jedničku, kdo naopak propadl úřednické šedi?

V šatníku českých političek: Kdo má styl na jedničku, kdo naopak propadl úřednické šedi?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Princezna Kate je hrdá máma: Prozradila životní plány prince Louise (7)!

Princezna Kate je hrdá máma: Prozradila životní plány prince Louise (7)!

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

Velký horoskop zdraví na říjen: Kdo bude náchylnější k virózám a koho potrápí záněty močových cest?

  • Recepty.cz
  • Balatonský guláš (od K. Gotta)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact