• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
Napište svůj komentář k receptu

Bakoňské plátky

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bakoňské plátky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřové kotlety bez kosti nebo kýta
    • žampiony
    • uzená slanina
    • paprika - sladká
    • smetana
    • pepř mletý
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Slaninu s cibulkou usmažíme do zlata a na tomto základě opražíme osolené a trochu opepřené kotlety, pak přidáme červenou papriku a žampiony, podlejeme a dusíme do měkka. Nakonec zahustíme smetanou s moukou. Podle chuti může být i smetana kysaná.
2
Jako příloha knedlíky nebo těstoviny. Je to variace na konzervu, která se k nám vozila ještě za totáče z Maďarska a bylo na ní napsáno "Bakony".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a cibulí zapečené sýrem

Majolkové kuřecí plátky se slaninou a…

Tymiánové plátky se žampiony

Tymiánové plátky se žampiony

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr | 2. 6. 2016 21:26

    Ano, je to tak! Mně je 54 :)

  • Petr | 2. 6. 2016 21:25

    Vyzkoušel jsem v množství 4 porce a trefil chuť, kterou pamatuju ještě z té konzervy! Dal jsem tam ještě půl kostky hovězího bujónu a měl jsem kvalitní kotletky, tak to bylo super :-) K té diskusi o smetaně - používejte zásadně SMETANU KE ŠLEHÁNÍ, ta se nesrazí ;-)

  • TomM | 12. 2. 2015 13:48

    To bude tím, že jste nejspíš mladá, my pětapadesátníci ji pamatujeme. Byla tak dorá, že jse ji doma mívalijeden čas vždy sobotní večeři.

  • Alenka | 10. 3. 2008 14:23

    Vzpomněla jsem si, že naši tu konzervu kdysi kupovali a byla moc dobrá. Dnes jsem plátky udělala z plecka a k tomu těstovinové halušky-aby to bylo stylové. Úspěch byl až nečekaně velký, opravdu to bylo móóóóc dobré. Díky za připomenutí.

  • milena kubikova | 8. 3. 2008 11:55

    to: romana.....ano dajte do kyslej smotany tiez muku, poriadne to roztrepte a nemalo by sa to potom seknut. Ja si vzdy rozdelim smotanu na dve casti a do jednej pridam muku a tou druhou si to bud nariedujem, alebo ak je to riedke, este pridam trochu muky a zahustujem

  • Romana | 7. 3. 2008 21:52

    Mileno,jsem velice ráda za vysvětlení a moc děkuji. To znamená, že když dám i do zakysané smetany trochu hladké mouky, tak se mi např. omáčka nezdrcne. Já když nějaký pokrm zahušťuji moukou (záklechtkou-nebo jak se tomu říká = mouka+ mléko), tak ten pokrm vařím 10 až 15 minut. Má maminka zas říkala, že se to musí pořádně povařit, aby mouku nebylo cítit. Proto poctivě vařím, míchám a míchám, ale se zakysanou smetanou má špatné zkušenosti. Jednou jsem ji dávala do omáčky a jednou do segedinského guláše. A výsledek - hrůza!!! Všechno se zdrclo.

  • milena kubikova | 6. 3. 2008 19:09

    to: romana........jedna sa tu o to, ze muku hladku rozmiesate spolu so smotanou.....muka zabrani tomu aby sa smotana v jedle *sekla* aspon mna to tak mamicka naucila :o) a tak to tak robim.....nedavam tej muky vela....max cajovu lyzicku do povedzme 1 dcl sladkej smotany resp. do smotany na varenie. ja kyslu smotanu do masa nepridavam, ale tiez by som postupovala rovnako. Potom takto upravenu smotanu vlejte do jedla a nechajte prevriet len par sekund...pokial nezacne omacka znovu vriet...resp. hustnut...podla jej hustoty budete vidiet , ci este pridat muku, alebo nie....ak je v omacke malo smotany, tak uz mozete priliat a nesekne sa vam....ak sa vam zda, ze je to este malo huste, tak znovu pridajte do smotany muku....ale radse menej ako viac....mate pravdu, ze kysla smotana zahustuje viac ako kysla.

  • Romana | 6. 3. 2008 17:29

    Mám opět několik dotazů. Když jídlo zahušťuji moukou, jak mám ještě dlouho pokrm vařit? A mouka na zahuštění se dává hladká? Autorka receptu doporučuje i zakysanou smetanu. A co mouka. Musí se přece povařit a zakysaná smetana se vařit nesmí. Možná mi někdo doporučí, aby nedávala mouku, že smetana bude stačit. Proto se chci zeptat zakysaná smetana zahušťuje více než smetana sladká? Děkuji.

  • Monika | 6. 3. 2008 13:10

    Perfwktní, přítel mi málem ulíbal ruce, jak mu to chutnalo:) Dneska vařím opáčko :) Taky dávám špek, no prostě bááááááááájooooooooooo :)

  • Regina Meitnerová | 24. 1. 2008 15:54

    Velmi dobré, znám dlouho, přidávám uzený bůček na plátky (prý je to z toho to nejlepší) a houby užívám zmrazenou směs - v létě bez jakékoliv úpravy nakrájím a zmrazím, posléze odlamuji z hroudy a přidávám nerozmražené asi 40 min před koncem dušení.

  • miuda | 9. 10. 2007 14:27

    bylo to velmi dobre ale místo plátku jsem maso nakrajel na nudličky

  • Di | 6. 6. 2007 17:25

    Velmi dobré - pro vůni to skutečně chce pravý uzený špek, ne anglickou slaninu. Také by asi bylo dobré dát lesní houbičky, já měla jen nakládané žamplióny, a ty nejsou moc výrazné.

  • Drahuše. | 10. 11. 2006 12:50

    Nepamatuji si, že bych někdy jedla tuto konzervu. Ale je to výborný nápad na rychlý oběd. Chutnalo to výtečně i s rýží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Dušení Pražení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Paprika - sladká Pepř mletý Smetana Sůl Uzená slanina Vepřové kotlety Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šalamounské řezy

Šalamounské řezy

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Hrnková kávová buchta

Hrnková kávová buchta

Rybí pomazánka od babičky

Rybí pomazánka od babičky

Tom Kha Gai

Tom Kha Gai

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Doporučujeme

25 minut
Houbová frittata s rajčaty

Houbová frittata s rajčaty

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

59
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
50
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
47
Poctivá česnečka
Poctivá česnečka
46
Výpečky z remosky po každé jinak
Výpečky z remosky po…
46
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…

Zajímavé články

Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let starý recept je sázka na jistotu
Jablečný koláč podle babičky Blaženky: 100 let…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující chuťovka, která se stala letním hitem
Salát z rozbouchnutých okurek: Osvěžující…
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina, kterou si právě teď můžete nasbírat úplně zadarmo
Zázračná kopřivová semínka: Česká superpotravina,…
AHA.cz Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Smutek u Kostkové: Útěk syna! Slavný děda promluvil

Mimibazar Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Tip na stylové zakončení prázdnin: Den plný zážitků pro celou rodinu

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Kim Cattrall slaví 69. narozeniny! Jak vypadá Samantha ze Sexu ve městě po více než 20 letech?

Ženy.cz Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Nepředstavím si mamku ani cestu do práce. „Problém“ zvaný afantazie mi komplikuje život

Blesk.cz Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

Miroslav Etzler o čtvrtém potomkovi: Potřeboval jsem půlhodinu…

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

10 jmen, která předurčují umělecký talent: Patří mezi ně i to vaše?

  • Recepty.cz
  • Bakoňské plátky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact