• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
Napište svůj komentář k receptu

Baklažánová kaše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baklažánová kaše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g maso
    • 4
      ks baklažán
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks rajče
    • 2
      ks paprika
    • 0,50
      l mléko
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo tuk

Postup přípravy receptu

1
Celé baklažány opečeme v troubě nebo na grilu. Zatímco se pečou, si na oleji osmažíme cibulku, přidáme maso nakrájené na kostičky (má být jehněčí, ale lze použít v podstatě jakékoliv) a necháme ve vlastní šťávě podusit. Pak přidáme na kostičky krájené rajče a papriky, osolíme, opepříme a dodusíme doměkka.
2
Opečené baklažány necháme zchladnout, oloupeme a rozmačkáme nebo rozmixujeme na kaši. Na tuku nebo oleji uděláme z mouky jíšku, přidáme baklažánovou kaši a postupně přiléváme mléko, aby vznikla jemná kaše (konzistence asi jako bramborová).
3
Servírujeme tak, že na talíř dáme kopec kaše, do něj uděláme důlek a ten vyplníme masovou směsí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta, mămăligă), základní recept

Hedvábná kukuřičná kaše (polenta,…

Zapečená bramborová kaše s vejci

Zapečená bramborová kaše s vejci

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • cuoco | 6. 10. 2011 21:17

    <3 :'( Jeden z najlepsich tradicnychTureckych receptov na lilek je tu popisany a pridany ako keby si to dakdo len tak zo srandy vykuchtil ked sa vcera nudil .To snad nie je ani pravda. :'(

  • Anonym | 30. 11. 2006 14:52

    Jano jen taková malá drobnost, baklažán neboli lilek nepatří mezi tykve.

  • Stanislava Tekin | 27. 11. 2006 15:39

    Ja je pecu vetsinou v troube, naplno tak 20 min., jednou dvakrat otocit, dostanou takovou nahnedlou barvu a slupka se zacne jakoby odfukovat.

  • Jana | 27. 11. 2006 10:00

    Jak dlouho se pečou baklažány a jak poznám,že už jsou hotové? Všechny druhy tykví milujeme a tato úprava mě skutečně láká.Díky za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Maso & ryby & mořské plody
Maso Přílohy Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baklažán Cibule Hladká mouka Maso Mléko Olej Paprika Pepř mletý Rajče Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Čočková polévka s uzeným masem

Čočková polévka s uzeným masem

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Voňavý králík nebo kuře - s nádivkou

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a skořicí

Ovesná kaše s jablky, rozinkami a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

28
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Domácí kečup
Domácí kečup
24
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
22
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
21
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Baklažánová kaše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact