• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 295
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g listové těsto 2 X 400g
    • 750
      ml smetana ke šlehání 33% a víc, 3 X 250 ml
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice 3 -
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu. Plechy nemusíme vymazávat ani vykládat pečícím papírem, nic se nepřilepí. Vyválené pláty propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se při pečení zbytečně moc nenafukovaly a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Pak necháme vychladnout a připravíme si pudink.
2
750 ml mléka osladíme, přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme dva pudinky rozmíchané ve zbylém mléku. Povaříme dle návodu, odstavíme a ihned přidáme máslo, které za stálého míchání necháme v pudinku rozpustit. Pak pudink nalijeme na upečený plát s vyššími okraji a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře vychladit.
3
Smetanu si vyšleháme s jedním ztužovačem, vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti (nemusí být) do tuha. Vychladlý pudink rovnoměrně rozetřeme šlehačkou, zaklopíme druhým plátem pečeného listového těsta a dáme do chladna na den proležet.
4
Krájíme ostrým pilkovým nožem. Před podáváním jemně pocukrujeme.
5
Před pečením vrchního plátu můžeme rovnou těsto nakrájet na čtverečky (porce) a pak jen naskládat již pokrájené na smetanovou vrstvu. Krájet se dá těsto dobře rádýlkem nebo nožem na pizzu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 29. 9. 2018 18:58

    jofree: ...díky za pochvalu! :)

  • jofree | 26. 9. 2018 21:10

    naprosto fantasticke :3

  • Feixová | 14. 4. 2017 16:52

    Koupila jsem listová těsta na záviny, ale nakonec jsem vyzkoušela něco nového, co chválili všichni až do nebes. Děkuji za recept, jsou to vážně báječné řezy.

  • Blanka | 13. 11. 2016 16:26

    Jednodušejší řezy neznám,a navíc jsou výborný.

  • Kamila | 16. 5. 2016 18:40

    Tohle jsou nejoblíbenější řezy naší početné rodinky. Peču je skoro s železnou pravidelností.

  • Věra Pospíšilová | 22. 2. 2015 22:05

    Rychle hotové řezy s efektním výsledkem. Vypadají luxusně a chutnají ještě líp. Jsem zvědavá jaké budou zítra, jestli těsto zůstane ještě křupavé.

  • exborůvka
    exborůvka | 15. 10. 2014 08:06

    Jednoduché a velice chutné,doporučuji <3

  • martina | 20. 9. 2014 12:11

    souhlasím,už je dělám dlouho a osvědčily se <:-)

  • Tereza | 28. 8. 2014 09:26

    Pudinkový prášek? To myslíte ten "vanilkový pudink - 2ks"? :-|

  • Karolína | 18. 8. 2014 10:04

    Nechápu, proč si pachatel(ka) receptu po sobě nepřečte svůj výplod a nedoplní surovinu, na kterou zapomněla - pudinkový prášek! Pravděpodobně tam přijdou dva, ale kuchařka-začátečnice s tím odhadem může mít problém.

  • Barbora | 22. 7. 2014 17:09

    Úžasně svěží a neskutečně jednoduché. Jak se do řezů zakousnete, nevíte kdy přestat. Musím je jenom doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninový salát s francouzskou zálivkou

Zeleninový salát s francouzskou…

Vizovické pečivo

Vizovické pečivo

Špenátové halušky s krůtími kostkami a omáčkou

Špenátové halušky s krůtími kostkami…

Kapustový prívarok

Kapustový prívarok

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Sýrovo-vaječná pomazánka

Sýrovo-vaječná pomazánka

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Jahodová roláda II. - rychle a chutně

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

80 minut
Pečené citronové kuře s jablky a hruškami

Pečené citronové kuře s jablky a…

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Poslední sledované recepty

154
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
85
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
28
Vosí hnízda
Vosí hnízda
26
Karamelový  krém
Karamelový krém
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský dezert skvěle ozdobí nejenom vánoční stůl
Znáte croquembouche? Tento elegantní francouzský…
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si tradiční, nealkoholický, jasmínový nebo orientální
Nejlepší recepty na vánoční punč: Připravte si…
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav ovoce, které oživí klasiku
Vánoce v barvách exotiky: Zapojte do příprav…
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte se to podle video návodu
Jak uplést vánočku? Není to nic těžkého. Naučte…
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
AHA.cz Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Pohádka se hroutí! Rodina Šafránkové požaduje finanční kompenzaci

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Dnes je zimní slunovrat! Jak využít jeho magickou sílu?

Blesk pro ženy 30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

30 nejkrásnějších šatů ke stromečku, které seženete ještě teď

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Rodinná předvánoční »žranice« u Gregorové: Jeden člen chyběl!

Rodinná předvánoční »žranice« u Gregorové: Jeden člen chyběl!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí úraz při sportu a kdo se pohádá s kolegou?

Horoskop na další týden: Komu hrozí úraz při sportu a kdo se pohádá s kolegou?

Další doporučené recepty:

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný jablkový koláč
Báječný jablkový koláč
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Baklava
Baklava
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact