• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Napište svůj komentář k receptu

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 196
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g listové těsto 2 X 400g
    • 750
      ml smetana ke šlehání 33% a víc, 3 X 250 ml
    • 2
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks ztužovač šlehačky
    • 800
      ml mléko
    • 2
      ks vanilkový pudink
    • 50
      g máslo
    • 4
      lžíce cukr krupice 3 -
    • moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Listová těsta vyválíme na pomoučněném stole na velké pláty. Jeden plát uděláme o něco větší a vyložíme jím hluboký velký plech i do stran, druhý můžeme nechat na nízkém plechu. Plechy nemusíme vymazávat ani vykládat pečícím papírem, nic se nepřilepí. Vyválené pláty propícháme vidličkou nebo špejlí, aby se při pečení zbytečně moc nenafukovaly a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů dozlatova. Pak necháme vychladnout a připravíme si pudink.
2
750 ml mléka osladíme, přivedeme k varu, za stálého míchání přilijeme dva pudinky rozmíchané ve zbylém mléku. Povaříme dle návodu, odstavíme a ihned přidáme máslo, které za stálého míchání necháme v pudinku rozpustit. Pak pudink nalijeme na upečený plát s vyššími okraji a rovnoměrně rozetřeme. Necháme dobře vychladit.
3
Smetanu si vyšleháme s jedním ztužovačem, vanilkovými cukry a moučkovým cukrem dle chuti (nemusí být) do tuha. Vychladlý pudink rovnoměrně rozetřeme šlehačkou, zaklopíme druhým plátem pečeného listového těsta a dáme do chladna na den proležet.
4
Krájíme ostrým pilkovým nožem. Před podáváním jemně pocukrujeme.
5
Před pečením vrchního plátu můžeme rovnou těsto nakrájet na čtverečky (porce) a pak jen naskládat již pokrájené na smetanovou vrstvu. Krájet se dá těsto dobře rádýlkem nebo nožem na pizzu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 29. 9. 2018 18:58

    jofree: ...díky za pochvalu! :)

  • jofree | 26. 9. 2018 21:10

    naprosto fantasticke :3

  • Feixová | 14. 4. 2017 16:52

    Koupila jsem listová těsta na záviny, ale nakonec jsem vyzkoušela něco nového, co chválili všichni až do nebes. Děkuji za recept, jsou to vážně báječné řezy.

  • Blanka | 13. 11. 2016 16:26

    Jednodušejší řezy neznám,a navíc jsou výborný.

  • Kamila | 16. 5. 2016 18:40

    Tohle jsou nejoblíbenější řezy naší početné rodinky. Peču je skoro s železnou pravidelností.

  • Věra Pospíšilová | 22. 2. 2015 22:05

    Rychle hotové řezy s efektním výsledkem. Vypadají luxusně a chutnají ještě líp. Jsem zvědavá jaké budou zítra, jestli těsto zůstane ještě křupavé.

  • exborůvka
    exborůvka | 15. 10. 2014 08:06

    Jednoduché a velice chutné,doporučuji <3

  • martina | 20. 9. 2014 12:11

    souhlasím,už je dělám dlouho a osvědčily se <:-)

  • Tereza | 28. 8. 2014 09:26

    Pudinkový prášek? To myslíte ten "vanilkový pudink - 2ks"? :-|

  • Karolína | 18. 8. 2014 10:04

    Nechápu, proč si pachatel(ka) receptu po sobě nepřečte svůj výplod a nedoplní surovinu, na kterou zapomněla - pudinkový prášek! Pravděpodobně tam přijdou dva, ale kuchařka-začátečnice s tím odhadem může mít problém.

  • Barbora | 22. 7. 2014 17:09

    Úžasně svěží a neskutečně jednoduché. Jak se do řezů zakousnete, nevíte kdy přestat. Musím je jenom doporučit.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Vaření Chlazení Šlehání Děti Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Listové těsto Máslo Mléko Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový cukr Vanilkový pudink Ztužovač šlehačky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudle s cuketou a šunkou

Nudle s cuketou a šunkou

Kuřecí prsíčka se zelím

Kuřecí prsíčka se zelím

Bramborový salát s okurkou

Bramborový salát s okurkou

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Kávová poleva

Kávová poleva

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Kysané zelí ve sklenicích + salát

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Zapečené vajíčkové chlebíčky / tousty
Zapečené vajíčkové…
26
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
26
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
25
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný jablkový koláč
Báječný jablkový koláč
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Baklava
Baklava
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
Baklažánové plátky s žampionovou směsí
  • Recepty.cz
  • Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact