• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 39
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks listové těsto
    • meruňkový kompot okapané nebo jiné ovoce dle vaší chuti: broskve, švestky....
    • smetana ke šlehání 33 %
    • ovoce na dozdobení
  • Tvarohová náplň:
    • 500
      g měkký tvaroh
    • 5
      dl mléko
    • 160
      g cukr krupice
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový pudink Dr. Oetker
    • 2
      lžíce olej
  • Sněhová vrstva:
    • 200
      ml bílek
    • 5
      lžíce moučkový cukr dle chuti 4 -
    • sůl na špičku nože
    • 1
      ks vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto vyválíme na pomoučněném stole do velikosti plechu tak, abychom měli vyplněné i jeho okraje. Na těsto naskládáme dobře okapané ovoce dle chuti, to zalijeme tvarohovou náplní, kterou vytvoříme rozmícháním všech uvedených ingrediencí. Náplň je hodně tekutá, ale při pečení nám ztuhne. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C do zrůžovění okrajů a ztuhnutí náplně.
2
Pokud by se nám stalo, že se při pečení začne koláč uprostřed zvedat a praskat, vezmeme si ostrý špičatý nůž a vzduchovou bublinu jednoduše propíchneme a ona zase splaskne.
3
Když budeme mít koláč téměř upečený, naneseme na něj sněhovou vrstvu, kterou si uděláme do tuha vyšleháním bílků se solí, do kterých nakonec zašleháme cukr dle chuti a koláč vrátíme zpět do trouby.
4
Pečeme do té doby, než nám sníh na koláči nabude a pěkně zezlátne. Po vyndání z trouby necháme úplně vychladnout.
5
Krupičky, které se vytvoří na krémeši nejsou na závadu, spíš nám ho pěkně dozdobí.
6
Krémeš je hodně nadýchaný, lehký a vůbec ne složitý. Podáváme se šlehačkou a kouskem ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem

Báječný hruškový (jablečný) koláč s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hanka | 20. 8. 2016 08:18

    Vynikající !!!!!!! Pekla jsem už podruhé, nemá chybu :))

  • Alena | 30. 7. 2016 11:14

    Nezatuhne a nezatuhne... :-(

  • Zorka | 5. 6. 2016 09:40

    Dokonalost sama O:-)

  • Lucie Tothová | 26. 10. 2014 18:01

    Náhodou jsem našla tento recept v komentářích a protože jsem si díky kynutému pečivu našetřila sklenici bílků, neváhala jsem a dala se do díla. Je to naprosto úžasná záležitost a děkuji za recept. Koláč mizí před očima závratnou rychlosti.

  • J.Tereza | 24. 10. 2014 22:51

    Toto ale nie je krémeš.

  • recepty73
    recepty73 | 8. 10. 2014 09:03

    ...on tam také patří a v ingrediencích na náplň je i napsaný ;-)

  • ramona | 4. 10. 2014 15:25

    Ano toto udělám,ale přidala bych do mléka s tvarohem prášek pudinku...někde jsem taký postup četla ;-)

  • Dana Vondrová | 18. 2. 2014 07:12

    Vřele doporučuji!

  • Maruška | 18. 7. 2013 18:37

    :-) Senzační recept, jsem z něj absolutně unešená a má rodina taktéž. <:-) <:-) Taky jsem dala meruňky, jsou nakyslé a do krémeše se hodí výborně. Překvapená jsem byla z jednoduchosti , nic složitého a přitom takové vznešené sousto, které se v puse jen rozplyne. I z chladničky je úžasný a osvěžující. Velmi vám děkuji za tenhle skvost, lepší příměr neznám. :-)

  • Ečerová Miroslava | 14. 3. 2013 19:58

    Děkuji za úžasný krémeš, manžel sladkým laskominám říká nebe v hubě a tady je to pravda pravdoucí. Určitě ho upeču vnoučatům na Velikonoce, není to nic složitého a bude jim určitě chutnat.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Listové těsto Měkký tvaroh Meruňkový kompot Mléko Moučkový cukr Olej Ovoce Smetana ke šlehání Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Kapr na černo

Kapr na černo

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Lískové koláčky

Lískové koláčky

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Perník s čokoládou a kokosem

Perník s čokoládou a kokosem

Rýže s vejci

Rýže s vejci

Doporučujeme

20 minut
Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

Křupavé hovězí nudličky s brokolicí

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

310
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
275
Pórková polévka s chorizem
Pórková polévka s…
68
Chilli křídla v cibulovém sosu
Chilli křídla v…
55
Boloňské špagety
Boloňské špagety
54
Korejská rýže Bibimbap
Korejská rýže Bibimbap

Zajímavé články

5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Od pondělí do pátku: Rychlé večeře z pánve
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými ušetříte a hlavně si pochutnáte jako v restauraci
Obědy do krabičky: Nejlepší recepty, se kterými…
AHA.cz Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Zadlužená Gajerová se obrací na soud: Z herečky květinářkou

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Nejlepší boty na přechodné období pro dvacítky i ženy 60+? Vsaďte na tyto!

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Laďka Něrgešová bojující s rakovinou: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Která znamení zvěrokruhu trpí obžerstvím a kdo si pečlivě hlídá jídelníček?

Další doporučené recepty:

Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječné tuňákové placičky s ricottou
Báječný hruškový (jablečný) koláč s tvarohem
Báječný hruškový (jablečný) koláč s…
Báječný jablkový koláč
Báječný jablkový koláč
Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš
Báječný vanilkový řez z listového těsta…
Baklava
Baklava
Baklava s ořechy
Baklava s ořechy
  • Recepty.cz
  • Báječný sněhovo-tvarohový řez s ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact