• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
Napište svůj komentář k receptu

Báječné broskve od babičky

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Báječné broskve od babičky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • hladká mouka 850 g až 1 kg
    • 400
      g moučkový cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      ml rostlinný olej
    • 250
      ml bílý jogurt
    • 1
      lžička amonium
    • 0,50
      lžička jedlá soda
  • Náplň jednoduchá
    • džem
  • Náplň sváteční
    • 150
      g moučkový cukr
    • 120
      g máslo
    • 150
      ml mléko
    • 150
      g ořechy
    • potravinářské barvivo žluté a červené

Postup přípravy receptu

1
Ingredience na těsto pořádně propracujeme v měkké těsto (případně přidáme mouku, proto neudávám přesné množství) a ponecháme 1 hodinu odpočinout v chladu. Z těsta děláme polokuličky velikosti malých broskviček a pečeme na plechu na 170 °C kolem 20 minut (podle trouby). Vychladlé vydlabeme, vmícháme do předem připraveného krému a plníme.
2
Slepujeme po dvou a půlku namáčíme do vody zředěné žlutou barvou a půlku do červené. Obalujeme v krupicovém cukru. Jednoduchá verze je slepit dvě půlkouličky džemem, namočit v barvě a obalit v cukru. Obojí je dobré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Sušené meruňky, broskve, švestky!

Grilované broskve

Grilované broskve

Báječné špízy

Báječné špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarmila | 29. 12. 2006 09:21

    Upekla jsem je , slepila marmeládou.Vypadaly opravdu jako broskvičky.Uložila jsem každou do papírového košíčku.A s polokoulema nebyl vůbec problém.Prostě jsem v rukou užmoulala kuličky a dala na peč.papír.Při pečení se všechny malinko rozplácly a tím se z nich vytvořily polokouličky.

  • Petra Seibertová | 7. 12. 2006 07:33

    S tím alobalem to taky není špatný nápad. Včera jsem se ptala v několika obchodech,nikdo nikde formičky ve tvaru polokoule neprodává a prý je ještě neviděli ani v nabídce.

  • Gábina Houšková | 5. 12. 2006 08:15

    V jednom časopise byl návod na perníkové koule. Formička se dělá tak, že se naběračka obalí z vnější strany několika vrstvami alobalu, takže si takto uděláte formičky na polokoule. Já sama jsem to zatím nezkoušela, ale třeba to nějaká šikovná kuchařka vyzkouší.

  • Airan | 3. 12. 2006 10:11

    Lidko, to opravdu nepocitam, nekdi je delam mensi, nekdi zas vetsi - odhadem je jich po slepeni +/- 30

  • Lidka Kábrtová | 2. 12. 2006 17:46

    Airan, kolik jich je z téhle dávky?

  • Airan | 2. 12. 2006 13:38

    A jeste jednou se omlouvam, ze jsem to po sobe neprecetla a je z toho takova "patlanice" :-))

  • Airan | 2. 12. 2006 12:20

    Dobry den, omlouvam se, ze jsem neodovedela na otazky hned, ale dlouhgo jsem tady nebyla. Ja ty polokoule delam normalne rukama:-) Jako kulicku, pak ji priplacnu. Ten napad s naberackama je uzasny! Rozhodla jsem se u vsech znamich patrat po starych naberackach:-)) Pani Seibertova tphle byl muj oblibeny moucnik jako dite. Jen prosim nedelat jako vanocne pecivo, tohle s ema jist cerstve, nejvic 2dny stare, jinak ztvrdne.

  • Petra Seibertová | 1. 12. 2006 04:17

    Vzpomínám si,že tyhle malé broskvičky přivezli příbuzní z východu Slovenska,když jsem byla malá..nikdy na to nezapomenu,protože krásnější pečivo jsem nikdy už neviděla.Broskvičky měly i stopku a lístek,už si nepamatuju,z čeho,ale na pohled byly okouzlující,nádherně vystínované žlutou a červenou barvou. Mamka to tehdy taky zkoušela a nakoupila si spoustu malých naběraček,ukroutila jim ty držadla a v tom pekla polokoule.Je to už přes 20 let a přísahám,do dnes cítím v puse tu výbornou chuť tohoto pečiva.

  • Zdena | 22. 11. 2006 13:33

    Airan, ako tie pologuličky robíte, chcela by som to skusiť a neviem ako na to.Ďakujem

  • Anonym | 20. 11. 2006 20:07

    Jak deláte tie pologoule?

  • irena | 20. 11. 2006 15:02

    je to vinikajici

  • Anonym | 20. 11. 2006 12:21

    Amonium = cukrářské droždí , prodává se v drogerii

  • Ondro | 20. 11. 2006 11:23

    Neviem co je amonium, moze mi to niekto pretlmocit. Dakujem velmi pekne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Bílý jogurt Džem Hladká mouka Jedlá soda Máslo Mléko Moučkový cukr Ořechy Potravinářské barvivo Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Zapečené kuře na žampionech

Zapečené kuře na žampionech

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Buchty trochu jinak

Buchty trochu jinak

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Jednoduchý jablkový koláč

Jednoduchý jablkový koláč

Filety po italsku

Filety po italsku

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

81
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
64
Arašídovo-banánové chia
Arašídovo-banánové chia
52
Hrníčková kynutá bábovka s makovou náplní
Hrníčková kynutá bábovka…
27
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
23
Domácí kvašená zelenina
Domácí kvašená zelenina

Zajímavé články

Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Od vzniku Miss České republiky uplynulo 36 let: Jak dnes vypadají vítězky? Některé stěží poznáte!

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

Lešek Semelka (74) zdrcený po smrti dcery, zpěvačky Heleny Zeťové: Skončil v ústavu!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

Horoskop na další týden: Koho čekají nepříjemné zprávy a kdo bude experimentovat v ložnici?

  • Recepty.cz
  • Báječné broskve od babičky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact