• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s překvapením

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s překvapením
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr
    • 40
      g droždí
    • 2
      ks žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      ks citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • povidla Švestková
    • tvarohová náplň
    • maková náplň
    • jablečná náplň

Postup přípravy receptu

1
Ze lžíce cukru, mouky a trochy vlažného mléka zaděláme kvásek. Až vykyne, smícháme se zbytkem cukru, mouky, žloutky, rozehřátým máslem, citronovou kůrou i šťávou, vanilkovým cukrem a špetkou soli. Přidáme vlažné mléko. Zaděláme těsto a necháme hodinu kynout. Mezitím si připravíme jednotlivé náplně.
2
Po vykynutí vytvoříme malé plněné buchtičky s jednotlivými náplněmi. Buchty skládáme do vymazané a vysypané bábovkové formy do 3-4 vrstev. Necháme ještě 15 minut kynout ve formě. Troubu předehřejeme na 180 °C, po pěti minutách pečení snížíme teplotu o 20 °C a ještě půl hodiny dopékáme.
3
Po upečení vyklopíme a potřeme rozpuštěným máslem. Při krájení se objeví jednotlivé náplně.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí s překvapením - grilované

Kuřecí s překvapením - grilované

Tartaletky s překvapením

Tartaletky s překvapením

Bílý dort s překvapením

Bílý dort s překvapením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:14

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • Airan | 13. 4. 2006 18:05

    Ivetko nebudou, pokud je nebudete kazdou mastit jako na plech a nebudete prehanet s moukou na val:-)

  • Jaroslava Oumarová | 13. 4. 2006 17:27

    Když je mezi sebou nepromažete, tak se krásně spojí při pečení:-))

  • Iveta | 13. 4. 2006 16:02

    nebudou se jednotlivé "buchtičky" od sebe oddělovat?Jinak recept vypadá moc dobře...

  • Airan | 11. 4. 2006 15:46

    Mam ji vyzkousenou, vypada opravdu moc hezky v rozrezu. Doporucuji.

  • Anonym | 11. 4. 2006 14:38

    To musím hned vyzkoušet. To vypadá velice dobře.

  • Marsí | 11. 4. 2006 12:40

    To nezní vůbec špatně...také ukládám a vyzkouším..

  • Veronika Hakenová | 11. 4. 2006 11:34

    hned jsem si recept vytiskla. Udělám na Velikonoce.

  • Zdena z JM | 11. 4. 2006 10:20

    I přesto,že na kynutá těsta nejsem zrovna odborník,určitě to na Velikonoce vyzkouším.Vypadá to velice lákavě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Citronová šťáva Cukr Droždí Hladká mouka Jablečná náplň Maková náplň Máslo Mléko Povidla Sůl Tvarohová náplň Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Poleva z "ledových kaštanů"

Poleva z "ledových kaštanů"

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Bábovka ze zbylých bílků

Bábovka ze zbylých bílků

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Cizrna po boloňsku

Cizrna po boloňsku

Kořeněné chipsy z hlívy

Kořeněné chipsy z hlívy

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

549
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
263
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
29
Zelný salát s jablkem a mrkví
Zelný salát s jablkem a…
26
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

Syn Myslivcové Derian slavil 2. narozeniny: Opulentní mejdan na zámku! Ex koupil velký dárek

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Bábovka s překvapením
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact