• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s medem, ricottou a jablky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob) Solamyl
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g med kastanovy
    • hnědý cukr podle potreby
    • 2
      ks jablka sladka
    • 250
      g ricotta

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva, prosejeme a tuto směs přimícháme do krému společně s rozpuštěným máslem, přidáme vanilkový cukr. Dáme do vymazané a vysypané formy, pokryjeme plátky jablek, posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mirne teplote(kolem 160°-170°C) po dobu asi 50 minut a déle (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
2
S těstem pracujeme velmi opatrně. Formou pohybujeme s maximální pozorností, poněvadž se bábovka může velice snadno srazit. Recept je z italského časopisu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 26. 3. 2013 19:50

    Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P

  • Kubicová A. | 27. 12. 2011 12:34

    Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 10. 2011 13:51

    Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)

  • polmari | 17. 10. 2011 07:16

    Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.

  • polmari | 13. 10. 2011 13:26

    hurrááá, sláva, už jsem ji objevila; díky všem za rady ;-)

  • Ivana Samcová | 13. 10. 2011 11:37

    Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana

  • pippiva
    pippiva | 12. 10. 2011 14:11

    Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)

  • Ivana Samcová | 12. 10. 2011 11:39

    Nebylo by možné ricottu nahradit Maskarem (české mascarpone)?

  • polmari | 11. 10. 2011 11:47

    díky moc - nebyla jsem si jistá ... ještě chvíli zkusím shánět a pak holt půjdu do tvarohu

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:49

    Nahradit ji muzete tvarohem, i kdyz ricotta ma mnohem jemnejsi konzistenci a je sladsi. Ale kdyz ji nemuzete sehnat, tak i ten tvaroh bodne. ;-) At se povede. :-)

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:46

    Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.

  • polmari | 11. 10. 2011 10:00

    no právě, u nás Penny je, ale tenhle sýr už nemají (spolehla jsem se na to a oni nemají :-(

  • nnln | 11. 10. 2011 08:26

    Teď jsem na ricottu narazila i v penny. Nejspíš není ve stálém sortimentu, ale měli nějaký italský týden a asi doprodávají zásoby.

  • polmari | 11. 10. 2011 08:08

    dík za nápad, bohužel nejbližší Tesco mám 25 km daleko a to se skutečně nevyplatí

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 11. 10. 2011 07:41

    Ricotu běžně koupíte v Tescu, je ve stálém sortimentu :-)

  • polmari | 11. 10. 2011 06:57

    Mám jeden hloupý dotaz: nedaří se mi sehnat Ricotu - měla byste nějaký nápad, čím ji nahradit?

  • Morávková | 16. 9. 2011 08:50

    byla výborná :-*

  • UrsulaMariaDoris | 4. 8. 2011 21:49

    veškeré přisady musi mut pokojovou teplotu ________take šlehat pomaleji ne rychlé URSL

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 15:11

    jeste dalsi rada.pokud mate elektrickou troubu,tak zkuste pect jen na spodni cast a pak az pred dopecenim zapnout nahore a dole.Pak jeste klasika-vsechny ingredience musi mit pokojovou teplotu.Asi jsem uz vycerpala vsechny informace.. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:09

    taky me jeste napada,treba vase trouba pece moc prudce a babovka pak vyskocila moc prudce,treba pect na mensi teplotu... :-\

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:05

    A neotevrela jste treba prilis brzy troubu?Nebo po vytahnuti z trouby byla babovka v chladu?Vetsinou se babovky srazi,kdyz jeste nejsou uplne hotove vevnitr,teda aspon ja mam tuto zkusenost.Jinak nevim,to me mrzi.

  • vločka | 14. 3. 2011 11:43

    Bábovka se mi srazila. Nevíte, co jsem udělala špatně? Na co si mám dát pozor, abych sražení příště předešla?

  • pippiva
    pippiva | 3. 2. 2011 22:50

    ja to zkusim vysvetlit:kdyz uz mate testo v babovkove forme tak ty platky jablek v podstate naskladate na testo jako do vejire a pecenim se pak uz platky samy zvednou,vytlaci je testo. Doufam,ze jsem to trochu priblizila,vynasnazim se dodat fotky. :-)

  • Klára K. | 3. 2. 2011 08:54

    Bol by dobráý foto-postup, nie je mi jasné ako sa tie jablká dostanú tak krásne po obvede, ale vypadá to velmi pekne, aj dobré to musí byť. :-\ :-\

  • Jarka O. | 29. 1. 2011 19:34

    Téééda, ta vypadá zajímavě :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Med Prášek do pečiva Ricotta Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Palačinkový dort

Palačinkový dort

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Bramborové knedlíky se švestkami

Bramborové knedlíky se švestkami

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

(Ne)alkoholické Mojito / Koktejly

Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem

Jogurtový koláč z třeného těsta s…

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

197
Guláš (nejen) se žampiony
Guláš (nejen) se žampiony
105
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
101
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
88
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou, zeleninou a mozzarellou
Zapečené těstoviny s…
84
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s olejem
Bábovka s olejem
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact