• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s medem, ricottou a jablky

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
Bábovka s medem, ricottou a jablky
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 100
      g solamyl (bramborový škrob) Solamyl
    • 250
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      g med kastanovy
    • hnědý cukr podle potreby
    • 2
      ks jablka sladka
    • 250
      g ricotta

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, vyřežeme jádřince a nakrájíme na plátky. Umícháme ricottu, med a vejce, nejlépe v robotu,do hladkého krému. Smícháme mouku, škrob, prášek do pečiva, prosejeme a tuto směs přimícháme do krému společně s rozpuštěným máslem, přidáme vanilkový cukr. Dáme do vymazané a vysypané formy, pokryjeme plátky jablek, posypeme třtinovým cukrem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na mirne teplote(kolem 160°-170°C) po dobu asi 50 minut a déle (podle trouby). Necháme vychladnout ve formě.
2
S těstem pracujeme velmi opatrně. Formou pohybujeme s maximální pozorností, poněvadž se bábovka může velice snadno srazit. Recept je z italského časopisu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Radka | 26. 3. 2013 19:50

    Šla mi špatně vyklopit, ale to je moje chyba, měla jsem líp vymazat bábovku. A JINAK JE SUPER!!!!! :-P

  • Kubicová A. | 27. 12. 2011 12:34

    Bábovka je výborná i ze včelího medu :-) .

  • pippiva
    pippiva | 17. 10. 2011 13:51

    Kastanovy med je mene sladky a ma specifickou chut i vuni oproti klasickemu medu; tesi me, ze chutnalo. :-)

  • polmari | 17. 10. 2011 07:16

    Bábovka byla výborná, jen dám příště méně medu (kaštanový jsem neměla, dala jsem obyčejný a bylo to moc). Díky za zajímavý recept.

  • polmari | 13. 10. 2011 13:26

    hurrááá, sláva, už jsem ji objevila; díky všem za rady ;-)

  • Ivana Samcová | 13. 10. 2011 11:37

    Díky za vyčerpávající odpověď. Moc ráda se od vás poučím. Zdravím. Ivana

  • pippiva
    pippiva | 12. 10. 2011 14:11

    Je milito,ale tento vyrobek neznam. Jedine, co mohu rici je, ze rozdil mezi mascarpone a ricottou je dost velky. Ricotta se dela ze syrovatky, v podstate by se ani nemela radit mezi syry, mascarpone se vyrabi ze smetany (slehacky), rozdilna je chut i konzistence a o obsahu tuku nemluve. Oboji jsou vyborne ;-) , na strankach take muzete najit recept na babovku delanou z mascarpone. Jak uz jsem psala nize , nejvice se ricotte priblizi cesky tvaroh. Oh, nejak jsem se rozepsala :-[ :-)

  • Ivana Samcová | 12. 10. 2011 11:39

    Nebylo by možné ricottu nahradit Maskarem (české mascarpone)?

  • polmari | 11. 10. 2011 11:47

    díky moc - nebyla jsem si jistá ... ještě chvíli zkusím shánět a pak holt půjdu do tvarohu

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:49

    Nahradit ji muzete tvarohem, i kdyz ricotta ma mnohem jemnejsi konzistenci a je sladsi. Ale kdyz ji nemuzete sehnat, tak i ten tvaroh bodne. ;-) At se povede. :-)

  • pippiva
    pippiva | 11. 10. 2011 10:46

    Ja jsem ji take koupila v Hrusce, Albertu, Tesco uz vam radili. Je od ceskeho vyrobce Italat. Sice od italske ricotty se "mirne" lisi, ale jde to.

  • polmari | 11. 10. 2011 10:00

    no právě, u nás Penny je, ale tenhle sýr už nemají (spolehla jsem se na to a oni nemají :-(

  • nnln | 11. 10. 2011 08:26

    Teď jsem na ricottu narazila i v penny. Nejspíš není ve stálém sortimentu, ale měli nějaký italský týden a asi doprodávají zásoby.

  • polmari | 11. 10. 2011 08:08

    dík za nápad, bohužel nejbližší Tesco mám 25 km daleko a to se skutečně nevyplatí

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 11. 10. 2011 07:41

    Ricotu běžně koupíte v Tescu, je ve stálém sortimentu :-)

  • polmari | 11. 10. 2011 06:57

    Mám jeden hloupý dotaz: nedaří se mi sehnat Ricotu - měla byste nějaký nápad, čím ji nahradit?

  • Morávková | 16. 9. 2011 08:50

    byla výborná :-*

  • UrsulaMariaDoris | 4. 8. 2011 21:49

    veškeré přisady musi mut pokojovou teplotu ________take šlehat pomaleji ne rychlé URSL

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 15:11

    jeste dalsi rada.pokud mate elektrickou troubu,tak zkuste pect jen na spodni cast a pak az pred dopecenim zapnout nahore a dole.Pak jeste klasika-vsechny ingredience musi mit pokojovou teplotu.Asi jsem uz vycerpala vsechny informace.. :-)

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:09

    taky me jeste napada,treba vase trouba pece moc prudce a babovka pak vyskocila moc prudce,treba pect na mensi teplotu... :-\

  • pippiva
    pippiva | 14. 3. 2011 12:05

    A neotevrela jste treba prilis brzy troubu?Nebo po vytahnuti z trouby byla babovka v chladu?Vetsinou se babovky srazi,kdyz jeste nejsou uplne hotove vevnitr,teda aspon ja mam tuto zkusenost.Jinak nevim,to me mrzi.

  • vločka | 14. 3. 2011 11:43

    Bábovka se mi srazila. Nevíte, co jsem udělala špatně? Na co si mám dát pozor, abych sražení příště předešla?

  • pippiva
    pippiva | 3. 2. 2011 22:50

    ja to zkusim vysvetlit:kdyz uz mate testo v babovkove forme tak ty platky jablek v podstate naskladate na testo jako do vejire a pecenim se pak uz platky samy zvednou,vytlaci je testo. Doufam,ze jsem to trochu priblizila,vynasnazim se dodat fotky. :-)

  • Klára K. | 3. 2. 2011 08:54

    Bol by dobráý foto-postup, nie je mi jasné ako sa tie jablká dostanú tak krásne po obvede, ale vypadá to velmi pekne, aj dobré to musí byť. :-\ :-\

  • Jarka O. | 29. 1. 2011 19:34

    Téééda, ta vypadá zajímavě :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý cukr Jablka Máslo Med Prášek do pečiva Ricotta Solamyl (bramborový škrob) Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Pepřový dip

Pepřový dip

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Zdravější marokánky

Zdravější marokánky

Velikonoční perníčky - hned měkké

Velikonoční perníčky - hned měkké

Brambory s tvarohem našich babiček

Brambory s tvarohem našich babiček

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Čokoládový dort V.

Čokoládový dort V.

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

35
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
19
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
18
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky

Zajímavé články

Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si rychle, levně a klidně i bez masa
10 nápadů na večeři jako od babičky: Uvařte si…
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na kulajdu, falešnou dršťkovou i liškajdu
Polévky s houbami: Poctivé české recepty na…
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se inspirovat nejbarevnějším obdobím roku
Nejkrásnější podzimní svatební dorty: Nechte se…
AHA.cz Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Strašlivá nehoda u Jiřího Mádla: Zraněné plíce i zlomeniny!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Aňa Geislerová hvězdou pařížské přehlídky! Zazářila po boku Jane Fondy či Andie MacDowell

Ženy.cz Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Podzimní dovolená na Tenerife: 5 zážitků, pro které se budete vracet

Blesk.cz Velkolepá StarDance Tour začala, ale... Rozporuplné reakce!

Velkolepá StarDance Tour začala, ale... Rozporuplné reakce!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Runový horoskop na říjen: Blížencům se bude pracovně dařit, Střelci a Štíři získají peníze navíc

Další doporučené recepty:

Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem a sušenými švestkami
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mákem z Vídeňské kavárny
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s mandarinkami-velká
Bábovka s olejem
Bábovka s olejem
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - hrníčková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
Bábovka s rebarborou - šlehačková
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem, ricottou a jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact