• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s medem

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 8
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s medem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 60
      g med
    • 3
      ks vejce
    • citronová kůra
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 80
      g mandle
    • 1,25
      dl sladká smetana
    • 1
      balení vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem a medem do pěny, postupně přidáváme žloutky, strouhanou citronovou kůru a strouhané mandle nebo ořechy. Střídavě pak přimícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a smetanu.
2
Nakonec do těsta lehce vmícháme sníh z bílků ušlehaný s vanilkovým cukrem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Bábovka s medem, ricottou a jablky

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Pečená dýně s medem

Pečená dýně s medem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Remigijus | 16. 7. 2013 02:10

    This info is the cat's paasmaj! http://prbmmzzd.com [url=http://faerjtadww.com]faerjtadww[/url] [link=http://sswtfim.com]sswtfim[/link]

  • Ipek | 13. 7. 2013 17:36

    I thhguot finding this would be so arduous but it's a breeze!

  • RauM
    RauM | 21. 2. 2012 09:52

    Včera jsem upekla a výborná. Z počátku se mi zdála málo sladká, ale když se rozleží do druhé dne, nemá chybu.. mandle jsem umlela na 2x v mixéru na ořechy vždy s vrchovatou lžící mouky, sice pár kousků zůstalo, ale jinak zbytek byl na "mouku" ;-)

  • niobe nightingale | 7. 3. 2009 14:35

    silikonová forma, to je zlo! já jsem si koupila beránka silikonovýho od tescomy - vypadá moc krásně a řikala jsem si, že to bude kvalitní a půjde to z toho... omyl... snad ještě nikdy se naproto komplet krásně nevyklopil - pár úspěchů bylo, ale chce to vážně z mouky udělat hódně silnou vrstvu... radši používám keramickou/hliníkovou nebo skleněnou nádobu...

  • Petule B. | 7. 3. 2009 11:31

    Nechala jsem bábovku chvíli vychladnout a pak jsem se opatrně pokoušela odloupnout formu, ale nešlo to, opět byla bábovice připečená. Musela jsem ji objet nožem, ale vršek byl stejně oloupaný a potrhaný. Ještě v ní zkusím upéct jednou a vymažu ji olejem, a když to nepomůže, poletí do popelnice!!! Ach jo!

  • Jana T. | 7. 3. 2009 07:48

    Petule a necháš bábovku po upečení několik minut v klidu, pak zatáhnout zlehka protilehlé strany od sebe, aby povilila od stěn, přikrýt podnosem, otočit a nechat volně vypadnout. Jinak fakt nevím, co ti poradit.

  • Petule B. | 6. 3. 2009 23:23

    Chuťově výborná bábovka! Chválila celá rodina! Med jsem sice jen odhadla na lžíce (dala jsem 4 plné), neb jsem si dost dobře neuměla představit, jak patlám med na váhu a z ní pak do mísy :o))), ale opět mě zklamala má nová silikonová forma. Nevím vážně co s ní, poprvé jsem ji vymazala a vysypala - což byla chyba a bábovka se mi k ní připekla, tentokrát jsem do ní nalila těsto jen tak - a opět se mi k ní přichytilo. Tak co mám s tou potvorou dělat?

  • Radana Malíková | 30. 1. 2007 18:27

    TAk mě se ale nepovedla. A nevím proč :-(

  • hana | 19. 8. 2006 20:04

    Babovka je dobrá, neni příliš sladká. Dobrý nápad s ořechy jsou levnější než mandle.

  • eva peterková | 4. 6. 2006 22:31

    tento recept je úžasný.Manžel na bábovky moc není,ale tuhle pochválil.Já jsem dala rozinky i mandle.Dala jsem nadrcené mandlové luoínky a bylo to skvělé.Ani to nemusí být najemno.Eva

  • Katka S. | 28. 3. 2006 11:36

    Výborná snědla se velice rychle,mandle melu vždy na mlýnku na strouhanku a jsou zrovna tak jemné jako ořechy.

  • xxxxxx xxxxxxxx | 6. 3. 2006 18:43

    výborná, doporučuji vlašské ořechy, ne mandle (nebo ma nekdo napad, jak najemno umlit mandle?, zkousela jsem v robotu, ale nepovedlo se)

  • Petra Hrubá | 24. 11. 2005 11:02

    Vypada to velice dobře,ještě dnes ji upeču!:)

  • :) | 19. 11. 2005 09:53

    rychlé, jednoducé, chutné. Jen přidejte rozinky: je to lepší

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hladká mouka Mandle Máslo Med Moučkový cukr Prášek do pečiva Sladká smetana Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hranolky

Hranolky

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Perníková buchta s jablky

Perníková buchta s jablky

Zeleninové kari

Zeleninové kari

prejt

prejt

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Bramborovo-sýrové placičky (šištičky)

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Rychlý mrkvový koláč s ovocem - vláčný

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

263
Dýňová tortila
Dýňová tortila
149
Máslové řízky
Máslové řízky
149
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Švestkové knedlíky z bramborového těsta
Švestkové knedlíky z…
41
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Přemotivovanci, běžte se bodnout! Kvůli vám se cítím neschopná

Blesk.cz „Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

„Haló, pane mamut, jsme tady dobře?“ Zemanův zázrak Cesta do pravěku má 70 let

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Bábovka s medem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact