• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka od Dr. Oetkera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka od Dr. Oetkera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 5
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme, do 1/3 dáme např. kakao, nebo 4 lžíce silné kávy espresso. Po částech vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C po dobu 40-50 min.
2
Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Š. | 29. 3. 2009 13:25

    Vyzkoušela jsem. Těsto bylo tužší a nešlo lít do formy, ale přidala jsem trochu mléka a oleje, a povedlo se. Možná to bude tím, že jsem tam dala jen 4 vejce, více jsem neměla, ubrala jsem i ostatních surovin, asi o 10dkg. Je ,,mokrá'', ale dobrá. Ještě nikdy jsem bábovku nedělala (je mi 15 let), takže amatérka, která to nakonec zvládla. Dobrý recept...

  • Anonym | 13. 9. 2007 15:17

    musela jsem těsto zředit mlékem,bylo moc husté, ale je moc dobrá.

  • Alena Kovářová | 27. 6. 2007 10:11

    Výborná bábovka. Vláčná. Dělala jsem jí trojbarevnou. Těsto jsem rozdělila na tři díly, první díl jsem nechala světlý, druhý díl jsem obarvila kakaem a třetí díl instantní kávou se skořicí.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:47

    Opravuji se, polovinu cukru do bílku.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:46

    tak je hotová a jedla jsem rozhodně lepší! SUCHÁ!

  • Mirka | 25. 9. 2006 11:24

    Právě jsem ji dala do trouby, žádný problém nebyl. Cukr jsem dala napůl, polovinu do těsta a polovinu do cukru, proto jsem to těsto neměla tak tuhé před přidáním sněhu.

  • Anonym | 10. 9. 2006 19:16

    Právě jsme ji celou snědli!!Mňam, mňam, mňam,mňam,MŇAM!!!!!

  • Jitka Vávrová | 2. 9. 2006 22:49

    Vůbec se mi nespojilo těsto před přidáním sněhu, spíš to vypadalo jako drobenka. Příště se vrátím se k osvědčené olejové bábovce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Bigos

Bigos

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Krémová květáková polévka

Krémová květáková polévka

Šumajstr

Šumajstr

Jednoduchá šunková pomazánka

Jednoduchá šunková pomazánka

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po našem

Kefírovo-kokosové řezy: Eskymo po…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

70
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Marinované řecké kuře
Marinované řecké kuře
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
18
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
17
Rychlá houbová omáčka
Rychlá houbová omáčka

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact