• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka kynutá - rozinková

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka kynutá - rozinková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g máslo
    • 3
      špetka sůl Velké
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g rozinky
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra Z půlky citronu

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme.
2
Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě (horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená.
3
Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Duo bábovka

Duo bábovka

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 11. 7. 2011 15:55

    skoro ke trojce???????? tak to ani skoušet nebu to bude hnus :-!

  • Markéta Dudová | 23. 7. 2009 09:56

    také tuto bábovku dělám, stejne jako Gabina ji rozvalim na plat, potru maslem ale zasypu hodne skorici....je vyborna

  • Jitka | 19. 10. 2007 00:28

    tak jsem ji upekla voněla krásně , přídala jsem pár ořechů ale barva byla jak chleba a můj muž mi řekl tak tohle už nikdy nedělej takže se u nás neosvědčila jíst se dá ale žádný zázrak chutná ják bochánek nebo tak něco a nebo jsem někde udělala chybu ta první kokosová hrníčková ta byla super

  • Gábina H | 17. 10. 2007 08:33

    Moje tchýně dělá podobnou bábovku, jen jí rozválí na plát, potře rozpuštěným máslem a posype kakaem s cukrem. Pak se to zaroluje a dá se kynout do bábovkové formy. Je to moc dobré.

  • Jitka | 16. 10. 2007 12:31

    tak tuto si taky opíšu a upeču už jsem jednu upekla hned po ranu taky odsud kokosovou hrníčkovou a tuto vyrobím hned jak se spapká jen tam nesmím dát rozinky zkusím par oříšků dík

  • Alena Prokopcová | 14. 5. 2007 10:05

    Kynuté těsto dělám velmi málo, protože to dlouho trvá, ale tenhle recept mi nedal, tak jsem vyzkoušela a nelitovala, je opravdu dobrá... nejdříve jsem myslela, že by to chtělo víc cukru, ale po tom co se rozležela, nemá chybu.

  • Anonym | 17. 2. 2007 15:42

    Dnes jsem ji také upekla-je výborná.Přidala jsem nahrubo nasekanou čokoládu na vaření.Zachvíli už nebude.

  • Jakub Landergot | 6. 2. 2007 16:45

    Opravdu velmi dobrá.Doporučuji.

  • Lukáš Slezák | 18. 10. 2006 13:00

    jako ja delam az do pul 4 ale chut uz na ni mam ted!!!:-)

  • Sára | 14. 9. 2006 09:20

    po přečtení mě to těsto nadchlo, tak ji hned dnes upeču, ale místo rozinek pač je nemám ráda dám ořechy a myslím že to ani s něma nezkazím.

  • Romana | 7. 3. 2006 14:54

    Může se dát do těsta cukr krystal ?

  • Liběna Lesonická | 7. 3. 2006 13:29

    Dělala jsem, je výborná. Moc všem chutnala.

  • petra | 7. 2. 2006 12:16

    tak ja ji taky zkusim

  • Kajka | 18. 1. 2006 20:45

    výborná, v neděli jsem pekla a všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná.

  • Jana z VM | 11. 1. 2006 16:54

    Tak po delší době opět bábovečka, kterou zase brzo zkusím!! Už se těším, všechny Vaše bábovky, Jano Tichá, jsou perfektní. to jsem už ostatně napsala vícekrát....

  • Jana Tichá | 10. 1. 2006 13:11

    Ingredience stejné, ale poměr a hlavně hustota těsta jiná. Z takhle řídkého těsta by se vám vánočka roztekla. A pak tím, že se tohle těsto upeče ve formě, má jinou chuť a je hodně vlhké - nevysušené. Do vánočky nedávám rozpuštěné máslo, ale třu ho s cukrem.

  • Ali | 10. 1. 2006 13:01

    To je vlastně vánočka upečená v bábovkové formě, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Žloutek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Celozrnné sušenky

Celozrnné sušenky

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Špaldové housky

Špaldové housky

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Teplý mungo salát s tofu a kuskusem

Sušenky brownies

Sušenky brownies

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou

Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

34
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
26
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
20
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
19
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
18
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka laciná
Bábovka laciná
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact