• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka kynutá - rozinková

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka kynutá - rozinková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g máslo
    • 3
      špetka sůl Velké
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g rozinky
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra Z půlky citronu

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme.
2
Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě (horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená.
3
Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Duo bábovka

Duo bábovka

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 11. 7. 2011 15:55

    skoro ke trojce???????? tak to ani skoušet nebu to bude hnus :-!

  • Markéta Dudová | 23. 7. 2009 09:56

    také tuto bábovku dělám, stejne jako Gabina ji rozvalim na plat, potru maslem ale zasypu hodne skorici....je vyborna

  • Jitka | 19. 10. 2007 00:28

    tak jsem ji upekla voněla krásně , přídala jsem pár ořechů ale barva byla jak chleba a můj muž mi řekl tak tohle už nikdy nedělej takže se u nás neosvědčila jíst se dá ale žádný zázrak chutná ják bochánek nebo tak něco a nebo jsem někde udělala chybu ta první kokosová hrníčková ta byla super

  • Gábina H | 17. 10. 2007 08:33

    Moje tchýně dělá podobnou bábovku, jen jí rozválí na plát, potře rozpuštěným máslem a posype kakaem s cukrem. Pak se to zaroluje a dá se kynout do bábovkové formy. Je to moc dobré.

  • Jitka | 16. 10. 2007 12:31

    tak tuto si taky opíšu a upeču už jsem jednu upekla hned po ranu taky odsud kokosovou hrníčkovou a tuto vyrobím hned jak se spapká jen tam nesmím dát rozinky zkusím par oříšků dík

  • Alena Prokopcová | 14. 5. 2007 10:05

    Kynuté těsto dělám velmi málo, protože to dlouho trvá, ale tenhle recept mi nedal, tak jsem vyzkoušela a nelitovala, je opravdu dobrá... nejdříve jsem myslela, že by to chtělo víc cukru, ale po tom co se rozležela, nemá chybu.

  • Anonym | 17. 2. 2007 15:42

    Dnes jsem ji také upekla-je výborná.Přidala jsem nahrubo nasekanou čokoládu na vaření.Zachvíli už nebude.

  • Jakub Landergot | 6. 2. 2007 16:45

    Opravdu velmi dobrá.Doporučuji.

  • Lukáš Slezák | 18. 10. 2006 13:00

    jako ja delam az do pul 4 ale chut uz na ni mam ted!!!:-)

  • Sára | 14. 9. 2006 09:20

    po přečtení mě to těsto nadchlo, tak ji hned dnes upeču, ale místo rozinek pač je nemám ráda dám ořechy a myslím že to ani s něma nezkazím.

  • Romana | 7. 3. 2006 14:54

    Může se dát do těsta cukr krystal ?

  • Liběna Lesonická | 7. 3. 2006 13:29

    Dělala jsem, je výborná. Moc všem chutnala.

  • petra | 7. 2. 2006 12:16

    tak ja ji taky zkusim

  • Kajka | 18. 1. 2006 20:45

    výborná, v neděli jsem pekla a všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná.

  • Jana z VM | 11. 1. 2006 16:54

    Tak po delší době opět bábovečka, kterou zase brzo zkusím!! Už se těším, všechny Vaše bábovky, Jano Tichá, jsou perfektní. to jsem už ostatně napsala vícekrát....

  • Jana Tichá | 10. 1. 2006 13:11

    Ingredience stejné, ale poměr a hlavně hustota těsta jiná. Z takhle řídkého těsta by se vám vánočka roztekla. A pak tím, že se tohle těsto upeče ve formě, má jinou chuť a je hodně vlhké - nevysušené. Do vánočky nedávám rozpuštěné máslo, ale třu ho s cukrem.

  • Ali | 10. 1. 2006 13:01

    To je vlastně vánočka upečená v bábovkové formě, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Žloutek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Domácí pizza podle Míši

Domácí pizza podle Míši

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek

Kafíčkový moučník

Kafíčkový moučník

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Telecí roláda s jablky, hrozny a perníkem

Telecí roláda s jablky, hrozny a…

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

37
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
23
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
23
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
20
Vyprošťovací česnečka
Vyprošťovací česnečka
20
Pečený losos v bylinkovo-parmazánové krustě
Pečený losos v bylinkovo…

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

Hvězdy Milla Jovovich, Lady Gaga a další: Oblékají módu české značky

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka laciná
Bábovka laciná
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact