• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Eliška

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Eliška
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ořechy
    • 3
      vejce
    • 1,50
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme směs rozinek, ořechů a čokolády. Nalejeme do vymazané a polohr. moukou vysypané formy. Pečeme zvolna na 170-180 °C cca 35-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová bábovka

Dýňová bábovka

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kryspin.motyczka | 26. 12. 2014 11:50

    Je výtečná. Sice tam valím všechno od oka aby jí bylo víc, ale vždy se povede a je výtečná. I bez rozinek a ořechů, rumu jen 1 lžíci. :-)

  • Jarmi111 | 16. 11. 2013 09:54

    Bábovka je jemná, moc dobrá, jen mi tam moc nesedí ten rum, takže příště peču bez něj.. :-)

  • Veruna | 20. 5. 2013 12:17

    Prosím Vás, tu čokoládu tam přidáváte nadrcneou na kousíčky, nastrouhanou nebo roztavenou? Nebo je to jedno? :-\

  • gabba09 | 17. 12. 2011 11:52

    Nejlepší bábovka, peču ji podle tohoto receptu často, chutná všem!!! Doporučuji!!!

  • Lebdulka | 18. 10. 2011 07:46

    byla to moje pečící prvotina a dopadla na 1. Bábovka je opravdu excelentní!!!!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 26. 5. 2011 09:41

    Vynikající, báječně vláčná - jen vynechávám rozinky a ořechy a je to přesně ta bábovka z dětství, po níž jsem pátrala :-)

  • Greinerova | 18. 4. 2011 11:33

    Nemáme rádi rozinky ty jsem vynechala,jinak je výborná

  • Michaela Š. | 30. 11. 2010 14:56

    Tak to je nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla :-P do druhého dne byla pryč, musím brzy udělat znovu.

  • Michaela M | 6. 12. 2009 20:43

    Zrovna teď tu bábovku manžel baští a dožaduje se slibu, že ji znovu upeču. I já musím říct, že je moc ňa ňam :))

  • MARTINA MAKSOVÁ | 13. 10. 2009 13:10

    Bábovka výborná,je krásně vláčná a moc nám chutná.Vždy když chci něco rychle upéct tak dělám Elišku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Napoleon řezy II.

Napoleon řezy II.

Jahodový dort s myškami

Jahodový dort s myškami

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Králičí stehna pečená velmi pomalu

Německý bramborový salát

Německý bramborový salát

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

15 minut
Omeleta s cibulí a pórkem

Omeleta s cibulí a pórkem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

19
Serník
Serník
17
Sex on the beach
Sex on the beach
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
13
Mrkvový dort s tvarohovým krémem
Mrkvový dort s…
12
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact