• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
Napište svůj komentář k receptu

Babičkovský perník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babičkovský perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce med
    • 4
      lžíce máslo
    • 500
      g hladká mouka
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 100
      g ořechy
    • 250
      g cukr krystal
    • černá káva 0,33 l - instantní

Postup přípravy receptu

1
Krystalový cukr zkaramelizujte, zalijte kávou a nechte rozvařit. Máslo vymíchejte s moučkovým cukrem, tekutým medem a žloutky do pěny. Přidejte karamel s kávou, vmíchejte ořechy, mouku smíchanou s práškem do perníku a pevný sníh z bílků.
2
Těsto nalejte do vymaštěného a vysypaného plechu. Upečte. Navrch můžete pocukrovat, nebo polít čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Hrušková | 29. 9. 2010 11:31

    Prášek do perníku jsem nahradila PDP, skořicí a citronovou kůrou. Dala jsem i méně medu. I tak byl perník dost sladký, ale je dobrý!

  • Jarmila E./Montreal | 17. 11. 2007 00:17

    pekla jsem pro dceru pernikove chaloupky po celou dobu jejiho detstvi. Dnes je dospela a tak me napadlo, zase pro ni jednu udelat. Jen jsem si chtela obnovit v pameti, jak se dela pernik. Tento je jiny, ale vypada skvele. Tak jsem bezela nakoupit, a chaloupka je hotova, jen ji budu lepit a zdobit. Tento okamzite odskousim.V Canade se chaloupky prodavaji jako polotovar jen to slepit, ale to by me ani nenapadlo, to nebude jako cesky domaci pernicek.

  • Jaroslava Oumarová | 7. 2. 2007 07:21

    Martine, já peču většinu moučníků na plechu na 150-180°C. Ale dobu Vám neřeknu. Když začne buchta vonět, rozsvítím světýlko a přes okénko hlídám. Upečenost vizuálně poznáte tak, že i na prostředku těsto zmatní, okraje "odsychají" od plechu a hlavně! když zapíchnete špejli doprostřed, tak po vytažení je suchá.

  • MartinV | 6. 2. 2007 20:01

    Jak dlouho a na jakou teplotu se peče ?

  • Anonym | 6. 2. 2007 13:30

    to vypada dobre.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černá káva Cukr krystal Hladká mouka Máslo Med Moučkový cukr Ořechy Prášek do perníku Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Tortelloni alla panna

Tortelloni alla panna

Perník s kokosem

Perník s kokosem

Zapečené mačkané brambory

Zapečené mačkané brambory

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

205
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
67
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…
51
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
48
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát
42
Bramborovo-fazolový salát
Bramborovo-fazolový salát

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Hvězdy na červeném koberci a velká sláva

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Babičkovský perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact