• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      kg hladká mouka
    • sůl Trošku
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 0,50
      hrnek cukr krystal
    • 2
      balíček zakysaná smetana (Můžu být i smetana ke šlehání)
    • 0,50
      hrnek mléko
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g tuk Stela

Postup přípravy receptu

1
Je to babičkovský recept, takže předem upozorňuji, že množství ingrediencí se může měnit, např. mouka, mléko. Musíme poznat, až bude těsto "akorát" a podle toho přisypat mouku atd. Mouku smícháme s troškou soli, přidáme cukr, smetany, prášek do pečiva, přilijeme vlažné mléko, 2 žloutky a 1 celé vejce. Máslo pokrájíme na malé kousky a přidáme do těsta a těsto zpracováváme nejdříve ve větší míse vařečkou. Potom těsto přeneseme na vál a pokračujeme ve zpracovávání těsta rukama (mouku přidáváme podle potřeby).
2
Těsto by se nemělo lepit a mělo by být krásně měkoučké a vláčné. Těsto převalujeme, aby nám pak krásně lístkovalo. Potom jej rozdělíme na cca 4 části a vyválíme velkou placku o síle cca 0,5 cm a vykrajujeme z ní kolečka (jde to i větší sklenicí). Kolečka přeneseme na plech a vidličkou na nich můžeme vytvořit mřížky. Potřeme rozkvedlaným vajíčkem a dáme do trouby na cca 220 °C péct. Krájance můžeme naplnit i povidly a to tak že na kolečko dáme lžičku povidel a přiklopíme dalším kolečkem a po stranách stlačíme.
3
Poprvé jsem je ochutnala právě u babičky v Hroznové Lhotě a patří to k mým nejoblíbenějším sladkým receptům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hroznové smoothie

Hroznové smoothie

Hroznové housenky a ještěrky s Pedro medvídky

Hroznové housenky a ještěrky s Pedro…

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Konečná | 19. 11. 2007 13:05

    Milá paní Evo, celá procedura i s pečením může trvat okolo jedné hodiny. Není ani tak náročná na čas, spíše si pocvičíte ruce. Ale každopádně výsledek stojí za to.

  • Eva Černíková | 16. 11. 2007 13:30

    Jak dlouho celá ta procedura zpracování těsta trvá? Recept láká, ale není to na dlouho? A jak dlouho se krajance pečou v troubě? Díky za odpověď

  • Ludmila | 15. 11. 2007 15:17

    Milá Jano,zkoušela jsem to i s povidly i bez,ale zaléží jen na Vás jaké si je uděláte. Ale jestli dětem chutnají povila,tak jim budou chutnat s povidly. Nelepší je jich udělat polovinu bez náplně a polovinu s náplní a pak sama poznáte co Vám víc chutnalo. Já osobně mám raději s povidly. Přeji Vám dobrou chuť.

  • Jana z VM | 15. 11. 2007 07:34

    A jak jste je, Ludmilo, zkoušela? S povidlím nebo jinou náplní nebo bez náplně? Jakpak chutnají? Chtěla bych je taky někdy vyzkoušet....

  • Ludmila Hrbáčková | 14. 11. 2007 15:46

    Já vyzkoušela a taky mně moc chutnaly a hlavně dětěm. Proto je všem doporučuji odzkoušet.

  • Ludmila Hrbáčková | 14. 11. 2007 15:46

    Já vyzkoušela a taky mně moc chutnaly a hlavně dětěm. Proto je všem doporučuji odzkoušet.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hladká mouka Mléko Prášek do pečiva Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Narozeninový sváteční dort

Narozeninový sváteční dort

Eintopf s červenou řepou

Eintopf s červenou řepou

Makové koláčky

Makové koláčky

Houbová bramboračka

Houbová bramboračka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

91
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
45
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
33
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Domácí kečup
Domácí kečup

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Babiččiny krájance z Hroznové Lhoty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact