• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččino zelí na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino zelí na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino zelí na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • 2
      ks cibule 1-2
    • 3
      ks rajčata 2-3ks nebo rajský protlak
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka mletá paprika

Postup přípravy receptu

1
Nakrájíme si zelí a utřeme se solí, aby pustilo šťávu a zmenšilo objem. Na oleji osmahneme nakrájenou cibulku, odstavíme z plotny a vmícháme papriku. Pak přidáme zelí, kávový hrnek vody a za občasného míchání dusíme. Až je zelí skoro měkké, přidáme na jemno nakrájená rajčata nebo protlak. Nepřikyté povaříme, až se vydusí na tuk a podáváme s pečivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččino špenátové rizoto na pátek

Babiččino špenátové rizoto na pátek

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • chaler | 9. 8. 2012 14:28

    Přesto že sem musel trochu improvizovat a místo hlávky zelí použil zelí ze sklenice už nakrájené a naložené a kvůli chuti sem si tam přidal ještě trochu párku a pálivé papriky tak to bylo opravdu vynikající.

  • ana | 21. 2. 2011 18:35

    vítečné moje děti chválilí tento recept aji s oreganem a olivovím olejem jeto moc vítečné :-) :-) :-) :-) :-) :-)

  • ana | 21. 2. 2011 18:32

    :-P :-P :-P :-P

  • Lejinka | 5. 12. 2010 18:54

    Výtečné! Zvláště pokud použijete olivový olej a přidáte bazalku a oregano. :)

  • Zdeňka Vlasáková | 15. 8. 2010 21:07

    Hledala jsem recept na klasické hlávkové zelí, našla tohle a byla jsem moc mile překvapena.Moooc dobrý....:-) Jednou jsem nesehnala hlávkové zelí, tak jsem ho nahradila kedlubnou. Zkuste to, taky super....

  • Gabriela Paulová | 26. 8. 2009 13:06

    Děkuji za tento recept, Airan. Musím přiznat, že jsem tomu ze začátku moc nevěřila, mám ráda klasické kysané zelí na SLADKO-kyselo, ale výsledek je skutečně úžasný. Jsem ráda, že zbyde na večer na manžela, ten se utluče jako já teď u oběda s dcerkou. Jen malý dotaz: hned na začátku je popis, utřete zelí se solí.. to jsem nepochopila, tak jsem nakrouhané zelí jen promíchala se solí. Dělá se to jinak?

  • Lenka Sebestikova | 26. 11. 2008 15:30

    Velmi chutny recept. Manzelovi se delali boule za usima a nechtel uverit, ze v tom neni maso. Recepty Vasi babicky jsou moc dobre uz jsem jich nekolik vyzkousela a moc nam chutnali.

  • Věra | 21. 11. 2005 09:08

    Pro velý úspěch jsem dělala toto zelí znova a dala jsem tam lžičku pálié papriky ... je to super. Ke knedlíkům je to bašta a ani nemusí být maso. Už se těším na další recepty Vaší babičky :)))

  • airan | 19. 11. 2005 17:07

    Jsem moc rada ze chutnalo, kdyz se nepostilo davali jsme tam veprove, recept jsem dala sem pod nazvem "veprove s cerstvym zelim", vyzkousejte, doporucuji:-))

  • Marti Vetcha | 19. 11. 2005 16:40

    Moc jednoduche a musim řict i moc dobre a hodí se to skvěle i jako příloha ke knedliku a vepřovému. Ani jsem si nemyslela, že mi to bude a cele naší rodince chutnat. už jsem to dělala dvakrát a vždy to zmizelo velice rychle. Davam za jedna

  • Airan Novakova | 16. 11. 2005 14:25

    Verko, dekuji moc. Ani nevite jak jsem rada, ze Vam chutnalo.

  • Věra | 16. 11. 2005 07:21

    Arian, chtěla jsem zpracovat zbytek zelí a tak jsem vyzkoušela tento Váš recept´. Byla jsem mile překvapena jaká je to dobrota... Měla by jste vydat "Babičinu kuchařku na pátek" díky za recept a dávám Vám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Zdravě i chutně Přílohy Zelenina Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Cibule Mletá paprika Rajčata Slunečnicový olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Beránek piškotový

Beránek piškotový

Buřty s cibulí

Buřty s cibulí

Fitness sendvič

Fitness sendvič

Směs na špagety

Směs na špagety

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)

Cereální hruškový / jablečný závin …

Bramboráky se slaninou

Bramboráky se slaninou

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

127
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
36
Klasické lečo
Klasické lečo
34
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
30
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…
29
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Chantal Poullain vypadá rok před 70. úžasně! Co se naučit z jejího francouzského stylu?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Arnošta Goldflama (78): Pitval esesáky!

Tajemství Arnošta Goldflama (78): Pitval esesáky!

SportRevue.cz FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

FOTO: Nejrajcovnější hokejová brankářka světa sekla se sportem. Teď se vystavuje v bikinách na Instagramu

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

Horoskop na další týden: Kdo se stane obětí závisti a koho čekají zásnuby?

  • Recepty.cz
  • Babiččino zelí na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact