• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino špenátové rizoto na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks špenát Sekaný (ne protlak)
    • 2
      hrnek rýže
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka
    • 6
      hrnek voda 4-6 (podle trouby plynová určitě 6)
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct jako rizoto.
2
Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15-ti minutách zaslabíme na 180 °C, tak je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.
3
Patřilo to k pátečnímu půstu:-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kejronka | 5. 6. 2015 15:46

    Právě jsem dovařila. Výborné! Přidala jsem také 2 stroužky česneku. Určitě budu vařit častěji. Dala jsem 1. :-)

  • pismire | 26. 1. 2014 10:12

    Povedlo se a moc jsme si pochutnali, dovolil jsem si přidat fotografii :-)

  • Jitřenka Němcová | 22. 5. 2009 12:44

    Včera bylo tohle rizoto k obědu, pro mužíčka masožravce jsem přidala zbytek hovězí pečeně-těsně před koncem pečení jsem přidala,ať se prohřeje. Bylo to skutečně výborné. Pekla jsem v el. troubě cca 30 minut,přikryté a stačilo to. Dala jsem 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 18:54

    Tak nakonec to bylo dobrý.Ja jsem přidala králičí maso na nudličkyA EIDAM.Dávám 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 10:51

    Tak to vařím,zatím to chutná tak nějak divně,no uvidím jak to bude chutnat po upečení.Pak písnu.

  • Veronika Fišerová | 21. 4. 2009 17:57

    Také jsem přidala česnek a nakonec posypala uzeným ovčím sýrem a je to opravdu výborné!

  • Kateřina Kraicová | 27. 3. 2009 16:14

    Přidala jsem 3 stroužky česneku a posypala strouhaným ementálem, naprosto úžasný pokrm!

  • Klára Kaštánková | 14. 3. 2009 14:30

    Právě jsem dojedla a jdu si ještě přidat. Dala jsem svůj oblíbený česnek.Nemá chybu, dávám jedničku!!

  • veronika kučerová | 11. 10. 2008 11:47

    Vinikající... přidala jsem ještě i kuřecí maso na malinkaté kousíčky, abych zasytila hladového manžela. Jen si pomlaskával. Dávám 1*

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 17:52

    Belatrix aby ta ryze nebyla priste tvrda,tak tu misu ve ktere to pecete zaklopte poklici nebo vikem,ja ryzi jakoukoliv (hraskovou,arabskou) jedine pecu v troube a do dvacetiminut je krasne mekka.

  • Belatrix | 12. 9. 2007 13:02

    Dnes jsem si to udělala na oběd. Chuťově je to výborné. Použila jsem ale špenátový protlak, protože drcený neměli, ale i tak je to dobré. Nakonce jsem to pekla hodinu a půl, protože rýže na vrchu byla pořád tvrdá. Po té hodině a půl jsem to vzdala, ale uvnitř je ta rýže krásně měkká. A upozornění, je toho opravdu hodně. Mám velkou skleněnou mísu o objemu 3,5 l a je plná až po vrch. Příště to udělám jenom z poloviny dávky.

  • Lenka Hlaváčková | 21. 1. 2007 15:59

    Je to moc dobré, doporučuji všem!

  • Petula | 3. 6. 2006 20:37

    Ja davam obecne na 1 hrnek ryze 1,5 hrnku vody a vzdycky to je akorat.Jinak receptik je super, snazim se hosit dve tri kilca do plavek tak si ted varim takoveto mnamky a toto je fakt super! Sypala jsem si to na taliri parmezanem a opravdu to nemelo chybu. Dal si i manzel masozrout na veceri:o))

  • Marcela Vrabcová | 26. 10. 2005 20:04

    Zkousela jsem delat z cerstveho spenatu, jen jsem si neuvedomila, ze pusti tolik vody. Dala jsem na jeden hrnek ryze dva hrnky vody a musela jsem to slouho vypikat, aby mi rizoto neplavalo. Takze pokud to bude jeste nekdo zkouset z cerstveho spenatu, tak doporucuji dat jen tolik vody jako ryze (v horkovzdusne trobe). Jinak ale vrele doporucuji.

  • Hana Grombiříková | 20. 10. 2005 08:17

    Jednoduché a dobré zeleninové jídlo. Podle receptu je toho opravdu hodně, tak pro 8 lidí. Přimlouvám se i za trochu toho česneku. Ja jsem před dopečením přidala navrch mozzarelu a nebylo to spatne - ale syr rozhodne neni nezbytny.

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 15:25

    Verko, nedivim se, ze je to moc - ja varim pro 5 dospelich a dve deti:-))) Urcite to pujde udelat i v hrnci , ale ja jsem zvykla to pect, jak podotkla Marcela, pecene se vzdy povede:-)) Jsem moc rada, ze chutna.

  • Věra | 27. 9. 2005 09:43

    Milá Arian, právě si pochutnávám na špenátovém rizotu již druhý den ( ze dvou hrnků je ho opravdu dost ale je tak výborné, že to nevadí) Chtěla bych se zeptat, kdybych ho dělala na chatě, kde není trouba ? Nevadilo by když se to bude jen dusit na vařiči ? Vím, že trouba je trouba no ......ale myslíš, že by to šlo ?

  • Věra | 26. 9. 2005 11:12

    Arian zkusila jsem to je to vynikající, lehké jídlo a z uvedeného množství je toho plný hrnec. Je to pěkně barevné. Zkusila jsem to s mangoldem místo špenátu. Přidala jsem do rýže ještě česnek. Najděte ještě nějký recept od Vaší babičky jsou prima.

  • Marcela Vrabcová | 9. 9. 2005 13:14

    Je to daleko lepsi. Pecenou ryzi se mi jeste nikdy nepodaril zkazit, ale kdyz ji mam varit, tak je to boj. "Pecene rizoto" ktere jsem davala do receptu delam casto a tohle je zase jeden pro me novy napad jak ho obmenit. Urcite vyzkousim.

  • Barbara | 9. 9. 2005 11:25

    Zní to moc zajímavě, chtěla bych vyzkoušet. Ale mám malý dotaz: rizoto jsem v troubě nikdy nedělala - vždycky jen v hrnci na plotně. Je v tom nějaký rozdíl? Díky

  • Airan Novakova | 31. 8. 2005 11:14

    Evicko, davam sekany (lehce rozmrazeny) spenat 450g. Dekuji za mila slova :-)))

  • Eva Jordanova | 31. 8. 2005 08:24

    Žijem v zahraničí a veľmi rada čítam a varím podľa Vašich receptov. Milujem špenát a chcem vyskúšať Váš recept, ale čo znamená 1 špenát ? Koľko gramov? Vopred ďakujem za odpoveď. Eva

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 16:00

    Opraveno.

  • Petr | 30. 8. 2005 15:51

    tohle mam rad i s kroupama nebo hnedou ryzi, rozhodne davam jednicku

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:25

    Holky, ja jsem ale trubka!!! Po rajcatech by melo byt "pridame sekany spenat" Omlouvam se:-)))

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 13:07

    Vyčkejte na Airan.

  • Alena Wittgruberová | 30. 8. 2005 12:52

    Také čtu a čtu a špenát nikde

  • Věra | 30. 8. 2005 10:27

    Arian, čtu už 2x, ale kde je ten špenát ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Podravka Rajčata Rýže Špenát Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový kotlík

Cuketový kotlík

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Kokosovo-tvarohový dort

Kokosovo-tvarohový dort

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Pečené brambory s kuřecím plátkem

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Bezlepkové čokoládové cupcakes

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Čokoládové řezy se zakysanou smetanou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

64
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
50
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
35
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
27
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
27
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

Marta Kubišová (83): Poslední koncert! Kardiolog Neužil ji jistil v první řadě

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččiny "Francky"
Babiččiny "Francky"
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact