• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina žemlovka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina žemlovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina žemlovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení toastový chléb
    • 1
      l mléko
    • 1
      kelímek smetana ke šlehání
    • šlehačka ve spreji
    • 6
      balíček vanilkový cukr
    • 2
      balíček skořicový cukr
    • 2
      ks měkký tvaroh polotučný
    • 6
      ks vejce
    • 1
      kg jablka
    • máslo
    • mouka na vymazání
    • mleté vlašské ořechy
    • rozinky
    • 1
      dl hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Ve vlažném oslazeném mléce namočíme toastový chléb a pokládáme na vymazaný a moukou posypaný pekáč.
2
Rozšlehaný tvaroh s vanil. cukrem a 2 vajíčky rozetřeme po toastovém chlebu. Nastrouhaná jablka poklademe na tvaroh, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí, rozinkami a vlašskými ořechy namočenými v rumu. Vše opět poklademe toastovým chlebem namočeným v mléce.
3
Dáme péci do předem připravené vyhřáté trouby asi na 120 stupňů. Po vytvoření zlatavé kůrky tuto pomažeme rozšlehanými žloutky., vložíme do trouby asi na 5 min.
4
Vyjmeme a celý pekáč zalijeme předem vytvořeným sněhem z bílků. Opět vložíme do trouby a necháme sníh zatuhnout ve vyhřáté troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ludasuda | 27. 10. 2014 17:27

    nepochopil sem akorát tu smetanu a šlehačku,jinak recept dobrý,tak jak mi ho dělala babička 8-)

  • Waltyr | 31. 1. 2012 15:07

    Skvělá,dal jsem jen více tvarohu (houska,tvaroh,jablka,tvaroh,houska) .Pochvala mě neminula. :-[

  • Janaso | 15. 4. 2011 20:33

    Žemlovka výborná! A to jsem vynechala tu čepici z bílkového sněhu, už se nevešla do pekáče.

  • janina | 17. 2. 2011 14:32

    Kam se ztratila ta smetana ke šlehání? :-(

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Žemlovka
Pokrmy Sladké Oběd Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hnědý rum Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Mleté vlašské ořechy Mouka Rozinky Skořicový cukr Šlehačka Smetana ke šlehání Toastový chléb Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Gyros tousty z cukety - sterilované

Gyros tousty z cukety - sterilované

Houbové placičky s rýží

Houbové placičky s rýží

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Kachna pomalu pečená

Kachna pomalu pečená

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Pikantní výpečky z vepřového ořezu
Pikantní výpečky z…
11
Jablečná buchta s pudinkem
Jablečná buchta s…
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

Ornella shazuje kila a posílá: Žhavé pozdravy z Francie!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Babiččina žemlovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact