• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina vánočka
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina vánočka

autor: NikolasCZ
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
  • Kvásek
    • 2
      dl mléko teplé ne horké
    • 1
      lžíce cukr krupice
    • 1
      kostka droždí
  • Těsto
    • 1
      kostka kvásek z předchozího kroku
    • 3
      ks žloutky
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce cukr krupice lze i 2
    • 6
      lžíce rozpuštěné máslo jen rozpuštěné, ne horké
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
  • Vylepšení
    • mandle nejlépe plátky
    • bílek na potření
    • rozinky do těsta, není nutné
    • 1
      lžíce moučkový cukr podle vkusu

Postup přípravy receptu

1
Do velkého hrnku dáme 0,2 l teplého (ne horkého) mléka, lžičku cukru krupice, kostku kvasnic. Mírně zamícháme a necháme naskočit cca 15 minut.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Do mísy dáme 3 žloutky, špetku soli, 3 lžíce cukru krupice, 6 lžic rozpuštěného másla (jen sotva tekuté, ne převařené), 0,5 kg polohrubé mouky - zaděláme a prohněteme, snadné je v robotu, musí dělat „kouli“ a nelepit se. Podle preferencí můžeme vmíchat rozinky. Necháme hodinu kynout, nejlépe v teple (topení trouba) pod utěrkou!
3
Pleteme ze šesti: rozdělíme na 3+3 stejné "hady" - krajní vnější vlevo pod rukou vyměnit za vnitřní vpravo a tak pořád dokola. Je třeba trénovat :-). Doporučuji nedělat hned „ostrou“ vánočku 23.12., já je dělám celý advent. Do té, která bude na štědrý den, vložíme (desinfikovanou) korunu pro štěstí. Na plechu potřít bílkem a nasypat mandlové plátky. Pečeme v rozehřáté troubě na 180°C do zlatova, testuje se vpichem špejlí, ta nesmí lepit. Po vytažení lze posypat moučkovým cukrem pro efekt.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak uplést vánočku ze šesti pramenů

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční vánočka

Vánoční vánočka

Vánočka se šafránem

Vánočka se šafránem

Vánočka

Vánočka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sváteční pečení Vánočka
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Droždí Kvásek Mandle Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Rozpuštěné máslo Sůl žloutky

Vánočka z domácí pekárny

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bryndzové noky

Bryndzové noky

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Obrácené řízky podle tchýně

Obrácené řízky podle tchýně

Plněná veka II.

Plněná veka II.

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Výborný dresing

Výborný dresing

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Tuňáková pomazánka s mascarpone

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Vánočka z domácí pekárny

Poslední sledované recepty

76
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
48
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na…
42
Těstovinový salát s kuřecím masem a zeleninou
Těstovinový salát s…
21
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
18
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Babiččina postelová rýže
Babiččina postelová rýže
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
  • Recepty.cz
  • Babiččina vánočka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact