• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina štola s kakaem
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina štola s kakaem

autor: sarka rudlova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka Může být část hl. a část polohrubé mouky
    • 40
      g droždí
    • 120
      g cukr
    • 0,50
      lžička sůl
    • 90
      g máslo Rozpuštěné
    • 0,25
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme trochu cukru a zalijeme teplým (ne horkým) mlékem. Necháme vzejít. V jiné míse smícháme mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dostatečnou dobu vykynout.
2
Poté na vále rozprostřeme do tvaru obdélníku, doprostřed nasypeme hořké kakao podle chuti, cukr a pokapeme rozpuštěným máslem. Zavineme jako štrůdl a pečeme do hněda. Po upečení potřeme zvrchu rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem, který na povrchu štoly zanechá pěknou "glazuru".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Květák s kakaem

Květák s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mikesanda1 | 29. 10. 2010 20:30

    :-[ :-[ Moje kolegyně ještě do té nádivky přidávala rumové perníčky utřené s máslem a byla to dobrota, ale to je již 30 let a tenkrát se vyzkoušelo všechno.

  • sarka rudlova | 26. 10. 2010 16:51

    V poho ;-) Pro mě je to prostě štola :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 10. 2010 15:46

    Šárko - promiň, doufám, že jsi se nenaštvala, to já jen pro upřesnění..... Já jen že podle popisu (i fota) je to spíš závin.... Simča S.

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:26

    Simčo je to možné...osobně nemám páru jak vypadá kněžská štóta a tuším, že spousta lidí taky ne, a pro mě důležitější jsou spíš ty ingredience než postup zavinování...

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 10. 2010 10:57

    Měla bych jen takovou malou technickou poznámku - tvar štrůdlu a tvar štoly není totéž. Štrůdl je na řezu víc- méně kruhový, štola má cca jednu třetinu vysokou a dvě třetiny nižší a má evokovat tvar kněžské štóty, která je po jedné dlouhé straně bohatě zdobená. Vytvoříme ji tak, že obdelník těsta si po délce "v očích" rozdělíme na cca pětiny, dvě pětiny z jedné strany přeložíme na střední dvě pětiny a tu poslední pátou pětinu přehneme přes ty dvě z druhé strany. Nevím, zda jsem to popsala dobře, až budu štolu péci, vyfotím postup skládání a přidám.... :-) Simča S.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Piškotová bábovka s kokosem

Piškotová bábovka s kokosem

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Sýrovo-šunkoví šneci

Sýrovo-šunkoví šneci

Sádlovky - recept po babičce

Sádlovky - recept po babičce

Jablečné těstoviny s tvarohem

Jablečné těstoviny s tvarohem

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Nepečené kokosové kuličky

Nepečené kokosové kuličky

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

55
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
49
Cuketa / patizon na paprice - rychlý paprikáš
Cuketa / patizon na…
45
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
36
Kakaový korpus / bábovka z remosky
Kakaový korpus / bábovka…
35
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina postelová rýže
Babiččina postelová rýže
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická pečeně
  • Recepty.cz
  • Babiččina štola s kakaem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact