• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina štola s kakaem
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina štola s kakaem

autor: sarka rudlova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg hladká mouka Může být část hl. a část polohrubé mouky
    • 40
      g droždí
    • 120
      g cukr
    • 0,50
      lžička sůl
    • 90
      g máslo Rozpuštěné
    • 0,25
      l mléko

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozdrobíme do misky, přidáme trochu cukru a zalijeme teplým (ne horkým) mlékem. Necháme vzejít. V jiné míse smícháme mouku, cukr, sůl, rozpuštěné máslo, vlažné mléko a vzešlý kvásek a vypracujeme těsto, které necháme dostatečnou dobu vykynout.
2
Poté na vále rozprostřeme do tvaru obdélníku, doprostřed nasypeme hořké kakao podle chuti, cukr a pokapeme rozpuštěným máslem. Zavineme jako štrůdl a pečeme do hněda. Po upečení potřeme zvrchu rozpuštěným máslem a pocukrujeme moučkovým cukrem, který na povrchu štoly zanechá pěknou "glazuru".
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Olejová bábovka s kakaem

Olejová bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Kynutá bábovka s kakaem

Květák s kakaem

Květák s kakaem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • mikesanda1 | 29. 10. 2010 20:30

    :-[ :-[ Moje kolegyně ještě do té nádivky přidávala rumové perníčky utřené s máslem a byla to dobrota, ale to je již 30 let a tenkrát se vyzkoušelo všechno.

  • sarka rudlova | 26. 10. 2010 16:51

    V poho ;-) Pro mě je to prostě štola :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 25. 10. 2010 15:46

    Šárko - promiň, doufám, že jsi se nenaštvala, to já jen pro upřesnění..... Já jen že podle popisu (i fota) je to spíš závin.... Simča S.

  • sarka rudlova | 25. 10. 2010 12:26

    Simčo je to možné...osobně nemám páru jak vypadá kněžská štóta a tuším, že spousta lidí taky ne, a pro mě důležitější jsou spíš ty ingredience než postup zavinování...

  • Simča S.
    Simča S. | 23. 10. 2010 10:57

    Měla bych jen takovou malou technickou poznámku - tvar štrůdlu a tvar štoly není totéž. Štrůdl je na řezu víc- méně kruhový, štola má cca jednu třetinu vysokou a dvě třetiny nižší a má evokovat tvar kněžské štóty, která je po jedné dlouhé straně bohatě zdobená. Vytvoříme ji tak, že obdelník těsta si po délce "v očích" rozdělíme na cca pětiny, dvě pětiny z jedné strany přeložíme na střední dvě pětiny a tu poslední pátou pětinu přehneme přes ty dvě z druhé strany. Nevím, zda jsem to popsala dobře, až budu štolu péci, vyfotím postup skládání a přidám.... :-) Simča S.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Záviny Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Máslo Mléko Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Špenátová pomazánka

Špenátová pomazánka

Hodslavská řezanka

Hodslavská řezanka

Houbová polévka II.

Houbová polévka II.

Česnečka pro labužníky

Česnečka pro labužníky

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Doporučujeme

30 minut
Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným hráškem

Kuřecí prsa s pečenou dýní a mačkaným…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

224
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
221
Máslové řízky
Máslové řízky
204
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Jarní salát s grapefruitem a avokádem
Jarní salát s…
25
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…

Zajímavé články

Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat správně!
Jak péct maso s provázkem? Naučte se ho svázat…
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si kompot, džem, ocet nebo přísadu nejen do koláčů
5 skvělých nápadů, jak zavařit jablka: Vyrobte si…
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný jablečný koláč podle Viki z Masterchefa
Štrúdl a cheesecake v jednom? Upečte si výborný…
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
KVÍZ: Jak dobře znáte české houby? Otestujte se!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si Dutch baby!
Ideální moučník do deštivého počasí? Upečte si…
AHA.cz Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Obrat u Cibulkové a Etzlera: Životní loterie snů!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Kdo byl skutečný Igor Hnízdo a koho si měl v Obecné škole zahrát Václav Klaus?

Ženy.cz Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Microcheating ve vztahu. Jaké chování už je za hranou?

Blesk.cz Podruhé těhotná modelka Holíková:  Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

Podruhé těhotná modelka Holíková: Povolala psycholožku! Strach z poporodní deprese!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Největší podrazáci horoskopu: Tahle čtyři znamení se nestydí lhát vám do očí

Další doporučené recepty:

Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina postelová rýže
Babiččina postelová rýže
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická pečeně
  • Recepty.cz
  • Babiččina štola s kakaem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact