• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina postelová rýže

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina postelová rýže
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      rýže
    • 1
      cibule
    • sůl
    • olej
    • 2,50
      hrnek horká voda

Postup přípravy receptu

1
Na oleji zpěníme do růžova cibulku a přidáme rýži. Krátce spolu s cibulkou orestujeme a zalejeme vařící vodou, osolíme, zamícháme a vaříme pod pokličkou 10 minut. Během vaření už NEMÍCHÁME! Po 10 minutách vezmeme hrnec tak jak je a zabalíme ho do ručníku a vložíme do peřin. Pod peřinou jej necháme aspoň 30 minut - rýže v hrnci dojde, a pak je krásně sypavá a voňavá po cibulce.
2
Je to výborná příloha k mnoha pokrmům nebo lze použít jako základ rizota. Já používám rýži Lagris Parboiled, kterou před přípravou neproplachuji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina kmínová polévka

Babiččina kmínová polévka

Babiččina pudinková buchta

Babiččina pudinková buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daizy | 6. 7. 2016 10:55

    Děkuji za komentáře: Poměr je v receptu: na 1 hrnek rýže 2,5 hrnku vody. Tahle verze je opravdu vynikající. K tomu času - obvykle vaříme rýži těch cca 20-25 minut, no a tady 10min.a zbytek pěkně odpočívá v osušce pod peřinou (polštářem, dekou, přikrývkou...jak chcete;-), takže časově to vyjde nastejno. Tak ať vám šmakuje. <3

  • Marvar | 12. 6. 2016 21:39

    Já místo ručníku balím hrnec do novin a není cítit vůbec nic.

  • semion | 21. 10. 2015 14:22

    Dělával jsem to podobně,jenom jsem to nedával do peřin ( klik lidi co bydli v paneláku používá peřiny?) ale jsem to nechal pod pokličkou.Dnes vařím ryži jako nudle,můžu ji skusit jak je uvařená a hlavně,když se začne vařit,tak ji nemusím min.15 minut hlídat :-)

  • id | 17. 2. 2013 12:05

    :-( :-( :-( :-( :-$ :-$ :-$ :-$ <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O <3 <3 <3 <3 <3

  • blabola | 17. 2. 2013 12:03

    <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O =-O

  • recepty73
    recepty73 | 5. 2. 2012 18:10

    ...na druhu rýže určitě záleží ;-) ... autorka píše, že používá parboiled..., moje babička jí dělala stejně, někdy místo cibulky dala nové koření, bobkový list nebo hřebíček, podle toho k čemu rýži chtěla podávat... , a s tím ručníkem nebo osuškou máte pravdu ;-)

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:16

    Trochu jsem bojovala s tím, co je to "1 rýže". Nakonec jsem usoudila, že je to hrnek. A byl :). Takže na jeden hrnek rýže dva a půl hrnku vody. Jinak recept mě úplně nenadchnul, že by byla rýže nějak sypavá se mi moc nezdálo... Nezáleží spíš na druhu rýže? Rýže takto připravená mi přišla stejná jako obvykle...

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 4. 2. 2012 19:12

    To není pravda. Zrovna jsem to vyzkoušela, hrnec je s poklicí, je obalený v ručníku. Do peřin žádný pach nenasáknul.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 23. 1. 2012 15:31

    Normálně do toho, pod čím v noci spíš ;-)

  • geimar | 29. 8. 2011 19:01

    Tohe je vynikající příprava rýže,ale má to jednu vadu. Peřina pak voní po cibulce!

  • tara | 12. 7. 2011 19:35

    já dávám tak 1,5 cm nad povrch rýže ;-)

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • qplhhvazdb | 7. 4. 2011 14:53

    wcIWUs <a href="http://tgmovhpqkbzh.com/">tgmovhpqkbzh</a>, [url=http://rafelerofhex.com/]rafelerofhex[/url], [link=http://ychqhavuzgoi.com/]ychqhavuzgoi[/link], http://osiilutlvdqe.com/

  • Dláčátko | 8. 1. 2011 12:30

    jak do peřin? :-\ to jsem ještě neviděla.

  • Iveta | 16. 11. 2010 21:45

    postelová rýže je nejlepší! maminka dělá "gaučovou" verzi:) jen kolik je prosím poměr rýže a vody tak, aby se voda během dodělávání rýže v peřině vcucla? tak 1:2 rýže a vody? díky, Iveta

  • Kateřina Lichá | 21. 4. 2008 20:46

    Neproplachuji jen u tohoto způsobu přípravy rýže. Je to možná proto, že to tak mám odkoukané od své babičky. Jinak si myslím, že propláchnutím se nedá nic zkazit:-)

  • Dáša | 21. 4. 2008 10:41

    Chtěla bych se zeptat proč tuto rýži neproplachujete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Výjimečný den Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Horká voda Olej Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Špecle se slaninou a žampiony

Špecle se slaninou a žampiony

Křenová pomazánka II.

Křenová pomazánka II.

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Pohádkový čokoládový dort

Pohádkový čokoládový dort

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Dušený listový špenát na špeku (slanině)

Dušený listový špenát na špeku …

Cappuccino roláda

Cappuccino roláda

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

40 minut
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu

Čevapčiči s brambory a žampiony na…

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Poslední sledované recepty

95
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
45
Pečený amur se žampiony a cibulí
Pečený amur se žampiony…
43
Hlíva na kořenové zelenině se smetanou
Hlíva na kořenové…
43
Tvarohové noky (knedlíky) s ovocem
Tvarohové noky (knedlíky…
34
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…

Zajímavé články

Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček: Usušte je, naložte nebo z nich uvařte džem
6 tipů, jak zpracovat úrodu chilli papriček:…
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný recept, který zvládnete i bez váhy a může být pokaždé jiný
Nejjednodušší ovocný koláč: Vyzkoušejte vděčný…
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás ohromí
Recepty z hrušek nasladko i naslano, které vás…
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická bomba doslova nakopne imunitu
Brynza je víc než jen sýr. Tahle probiotická…
AHA.cz Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Ztracený ztrapnil sám sebe! Na to fanoušci jen tak nezapomenou…

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Nejkrásnější české a slovenské zrzky: Která srší největším sex-appealem?

Ženy.cz Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Otestujte se: 7 typů toxických kamarádek, nejste jedna z nich?

Blesk.cz Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

Nahá selfíčka hvězd aneb… Sexy hrátky se zrcátky!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

FOTO: Kdo má nejhezčí fotbalovou manželku v Rusku? Pavel Pogrebňak!

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy 4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

4 znamení zvěrokruhu, která vždy vyhrávají: Komu úspěch nikdy neuteče?

Další doporučené recepty:

Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina krkovička se švestkami
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina pudinková buchta
Babiččina pudinková buchta
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
  • Recepty.cz
  • Babiččina postelová rýže
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact