• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina plněná rajčátka na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina plněná rajčátka na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Varianta A
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks lilek menší
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      špetka petželka zelená
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 400
      ml voda
    • olej
  • Varianta B
    • 12
      ks rajčata
    • 1
      ks cibule
    • 200
      g žampiony
    • 1
      hrnek rýže 150ml
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička sojová omáčka
    • olej
    • 400
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Rajčátka odřízneme u stopky, vydlabeme. Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na oleji do zlatova, přidáme dužinu rajčat, lilek na kostičky a vydusíme na tuk. Poté přidáme rýži, petrželku, osolíme a zalijeme vodou. Necháme směs zavařit a odstavíme na 15 minut, než rýže vsákne část tekutiny. Naplníme rajčátka ze 2/3 a zapečeme ve vyhřáté troubě zhruba půl hodinky.
2
Varianta B se připravuje stejným způsobem bez použití dužiny rajčat.
3
Na Balkáně je to hlavní jídlo (s bílým chlebem), v Čechách to podáváme jako teplý předkrm nebo lehkou večeři - ovšem bez chleba. Velmi vhodné na odtučňovací kůru!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Babiččina hrachová jachnija na pátek

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a olivami

Cherry rajčátka plněná sýrem feta a…

Rajčátka po italsku

Rajčátka po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Barbuš Tm | 19. 6. 2008 19:12

    Moc dobrý recept a jednoduchý.

  • Airan | 29. 5. 2006 17:06

    Vladko, dekuji moc za mila slova, myslim ze kuskusem nic nepokazis. Zdravim a preji at chutna.

  • Vlaďka Machulová | 29. 5. 2006 15:32

    Airan, moc díky za tip, jen ho když dovolíš pozměním - místo rýže kuskus, který miluju..Jinak díky za skvělé originální a hlavně jednoduché recepty!Zdraví Vlaďka

  • Airan | 13. 12. 2005 20:24

    Helenko, je to bez omacky, rajcatka jen lehce podleju vodou. Je to fakt dobre a hlavne lehce stravitelne:-)

  • Helena | 13. 12. 2005 16:32

    Tohle mudi byt urcite dobre,verim,ze lilek nikdy nezklame ,chci to zkusit,mozna by bylo dobre dat misto ryze quinou,jen nevim,to de mysli bez omacky,nebo tam ma byt nejaka vypecena stava?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Pozdní večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Lilek Olej Pepř mletý Petželka Rajčata Rýže Sojová omáčka Sůl Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Ledový salát se smetanou

Ledový salát se smetanou

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Jablečný (hruškový) hřích - dort

Beránek s kandovaným ovocem

Beránek s kandovaným ovocem

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z máslových sušenek

(nejen) Jahodovo-tvarohový dezert z…

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Cuketové placičky (nejen) s vločkami

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
30
Chlebíčky s vejcem
Chlebíčky s vejcem
27
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
23
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
19
Drožďová polévka křečka Josífka s vločkami
Drožďová polévka křečka…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Babiččina plněná rajčátka na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact